Вт, 2024-04-23, 17:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Назвали причини пожежі в будинку для літніх людей під Києвом. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Кабінет міністрів створив слідчо-оперативну групу для з'ясування обставин пожежі у селі Літочки.

Відповідне рішення ухвалено у понеділок на позачерговому засіданні уряду під головуванням першого віце-прем'єр-міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

Його скликали саме через трагедію, тоді як прем'єр-міністр Володимир Гройсман відбув із робочою поїздкою до Маріуполя.

"Уже цієї середи комісія має поінформувати Кабмін про реальний стан справ у Літочках", – заявив Кубів.

Поліція виключає підпал як причину пожежі в будинку для літніх людей, що призвела до загибелі 17 осіб, в селі Літочки Броварського району Київської області. Про це на брифінгу в понеділок сказав виконувач обов'язків начальника управління Національної поліції в Київській області Дмитро Головін, передають "Українські новини".

Він також зазначив, що попередньою причиною пожежі в будинку для літніх людей стала несправність електропроводки або побутового приладу, а підпалу не було. "Причина - це або несправність електропроводки, або вибухнув телевізор, але це поки що не остаточно встановлений факт. Підпалу не було", - стверджує Головін.

Поліція призначила пожежно-технічну і пожежно-будівельну експертизи.

Головін повідомив, що власнику згорілого будинку для літніх людей у с. Літочки Олегу Дмитренку повідомлять про підозру у вчиненні злочину протягом дня.

"У Головному управлінні Нацполіції Київської області було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 Кримінального кодексу - порушення встановлених правил пожежної безпеки. Термін за дане порушення - від 3 до 8 років позбавлення волі... Сьогодні громадянину Дмитренку буде оголошено про підозру за ч.2 ст.270, сьогодні або завтра ми будемо звертатися до суду для обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - розповів Головін на брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами, Дмитренко займався утриманням будинків для літніх осіб "вже п'ять-шість років".

Начальник Головного управління ДСНС у Київській області Василь Слободяник уточнив, що Дмитренку в даний час належить ще вісім аналогічних будинків престарілих на Київщині. "Цей підприємець має на території Київської області 8 такого кшталту закладів", - заявив він на брифінгу.

Голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук розповів на брифінгу, що за останній рік до будинку для людей похилого віку "Рідне вогнище" приїжджала тільки "швидка" допомога, було зафіксовано 25 викликів лікарів.

За словами Головіна, в даний час у справі вже призначено принаймні 25 експертиз. "На 9-ту ранку сьогоднішнього дня було допитано понад 26 осіб - свідків і родичів. Ведуться обшуки, вилучено документи на вивчення - договори і медкнижки... В даний час ми збираємо докази, документи, які свідчитимуть про його протиправну діяльність", - заявив начальник обласної поліції.

Поліція призначила пожежно-технічну і пожежно-будівельну експертизи.

Тіла загиблих передадуть сім'ям для поховання, а всі заклади, де проживають соціально незахищені громадяни, перевірять

Сьогодні тіла загиблих під час пожежі в селі Літочки Київської області буде передано сім'ям для поховання.

Як наголошується в повідомленні на сайті Київської обласної державної адміністрації, про це оголосив директор Департаменту охорони здоров'я КОДА Олег Ременник на засіданні обласного оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в с. Літочки Броварського району.

За його словами, в даний час 5 осіб з числа потерпілих перебувають у лікарні, один пенсіонер в стабільно критичному стані перебуває в Обласному опіковому центрі. 15 осіб були переведені в будинок для людей похилого віку в с. Воропаїв Вишгородського району. Також він додав, що вже сьогодні тіла загиблих будуть передані сім'ям для поховання. До обіду повинні закінчити роботу судмедексперти.

У свою чергу Мельничук повідомив, що у Київській області найближчим часом перевірять усі заклади, де можуть проживати соціально незахищені категорії громадян.

"Надзвичайна ситуація в Літочках стосується не лише Київської області – вона має державний масштаб. Будинок, в якому проживали близько 40 осіб похилого віку, був "невидимкою": його не перевіряли жодні інстанції, він працював без дозвільних документів та належної протипожежної безпеки. Саме це спричинило такі трагічні наслідки. Людська безвідповідальність та байдужість призвели до загибелі 17 осіб", - заявив голова ОДА.

За словами Мельничука, з метою недопущення подібних ситуацій на Київщині найближчим часом буде зроблено моніторинг закладів, де можуть проживати соціально незахищені категорії громадян.

Також він доручив створити робочу групу, яке проведе обстеження таких закладів.

Як відомо, вночі проти 29 травня в селі Літочки Київської області сталася пожежа на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, де проживали люди похилого віку.

Внаслідок пожежі загинули 17 осіб, 5 госпіталізували з опіками, із них одна людина залишається в тяжкому стані. Врятували від вогню 18 осіб.

У Київській обласній держадміністрації заявили, що влада не знала про цей будинок, він був нелегальний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 772 | Додав: adminA | Теги: під Києвом, будинок для літніх людей, причини пожежі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]