Пт, 2024-04-19, 20:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:05
НБУ розглядає можливість запровадження е-гривні
Інші останні Економічні новини

  У Національному банку розглядають можливість запровадження е-гривні (електронної національної валюти), в основу якої буде покладено технологію блокчейн. Про це відповіли на запит Укрінформу в прес-службі НБУ.

"Національний банк України розглядає можливість запровадження е-гривні, в основу якої буде покладено технологію блокчейн. Ми вважаємо блокчейн наступним кроком в еволюції технології транзакцій. За нашими очікуваннями, ця технологія ставатиме усе більш популярною та поширеною вже у найближчому майбутньому. Ця технологія дозволить нашим щоденним платежам проходити швидко, безпечно та дешево", - повідомили у прес-службі регулятора.

У Нацбанку зазначають, що перші кроки щодо запровадження національної валюти на основі технології блокчейн було здійснено ще наприкінці 2016 року, коли Національний банк спільно з провідними українськими спеціалістами у галузі блокчейн-технологій розпочав свій дослідницький проект. У цьому проекті НБУ зосередився на вивченні можливостей центрального банку зі створення робочого рішення для запуску та роботи е-гривні, яке буде доступним 24/7 (24 години на добу 7 днів на тиждень - ред.) і простим у використанні.

"Деякий час було присвячено вивченню міжнародного досвіду та переваг існуючих технологічних рішень, втім, ми залишилися упевненими у необхідності запуску національних електронних грошей. Сьогодні ми посилили нашу команду фахівцями світового класу і переконані, що проект набуде додаткового поштовху у найближчі місяці. Успішна імплементація цього проекту дозволить зробити доступним для українського населення та бізнесу такий зручний інструмент для електронних платежів, як е-гривня", - зазначають в НБУ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 658 | Додав: abel | Теги: Блокчейн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]