Чт, 2024-04-18, 19:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
Не блокувати законопроекту про приватизацію Абромавічус закликав депутатів
Інші останні Економічні новини

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус закликав депутатів Верховної Ради не блокувати законопроект про внесення змін до процесу приватизації і скасувати обов`язковий продаж 5-10% акцій стратегічних держкомпаній на фондових біржах. Про це він заявив під час Години запитань до уряду в парламенті, передає УНІАН.

"Я не зовсім розумію, хто насправді блокує приватизацію. З одного боку, я можу зрозуміти популістів, вони апелюють до свого електорату, так би мовити, "Баба Яга завжди проти". Я не можу зрозуміти прогресивнішу частину депутатів. Щодня статті в газетах: хтось постачає за толінговою системою газ до ОПЗ. Хтось постачає щось на державні підприємства за завищеними цінами, а потім отримує продукцію за заниженими цінами. Або ми всі беремо участь в якійсь змові з розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, або ми все-таки щось робимо", - сказав він.

Абромавічус закликав депутатів наступного тижня ухвалити законопроект про внесення змін до процесу приватизації.

"Давайте наступного тижня приймемо цей законопроект (дозволяє скасувати обов`язковий продаж 5-10% акцій держкомпаній на фондових біржах - ред.), який буде початком прозорої приватизації", - додав він.

Також міністр зазначив, що на прикладі Одеського припортового заводу Україна покаже прозору приватизацію держвласності. Це дозволить одержати кредит довіри від населення та бізнес-спільноти.

Як повідомлялось, депутати Верховної Ради 12 листопада 2015 року під час сигнального голосування не змогли забезпечити підтримку урядового законопроекту, що передбачає внесення змін до процедури приватизації, зокрема скасування обов`язкового продажу 5-10% акцій стратегічних державних підприємств на фондових біржах при проведенні їх приватизації.

Відповідний законопроект підтримали 183 депутати за 226 необхідних.

Прем`єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр економрозвитку Абромавічус і голова Фонду державного майна України Ігор Білоус не раз наполягали на якнайшвидшому ухваленні Верховною Радою урядових законопроектів про скасування обов`язкового продажу 5-10% акцій великих держактивів і залучення радників з приватизації, що дозволить організувати прозорий процес продажу Одеського припортового заводу, держхолдингу "Центренерго", підприємства "Сумихімпром" та інших об`єктів.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України переніс на 2016 рік масштабну приватизацію, оскільки уповноважені органи управління держмайном не передали всі активи в Фонд державного майна України (ФДМУ).

ФДМУ очікує виручити від приватизації в 2016 році близько 30 млрд грн за умови ухвалення парламентом необхідної законодавчої бази.

Абромавічус "зізнався у любові" до Яресько і подякував їй за зарплати

У Міністерстві економіки вже зараз найвищі зарплати з-поміж усіх міністерств, бо Мінфін дозволив підвищувати оплату при зменшенні штату. Про це на годині запитань до уряду повідомив глава Мінекономіки Айварас Абромавічус, передає "Українська Правда".

"Що стосується міністра фінансів, то це мій улюблений міністр. Я її дуже поважаю, і вона дуже професійна людина", - заявив глава Мінекономіки.

За його словами, до 11 грудня, коли буде звіт МЕРТ щодо зробленого за рік, у ньому "буде мінус 50% штату".

"До цього моменту, та й уже зараз, у нас зарплати вищі, ніж у Мінфіні. Бо Мінфін, у тому числі, дозволяє міністерствам, які скорочують штат, платити більше. Тому у нас зарплати зараз одні з найвищих серед усіх міністерств", - розповів Абромавічус.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: законопроект, Абромавічус, депутати, приватизація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]