Вт, 2024-04-23, 12:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:21
Не дійшовши компромісу, нардепи погодилися на перевибори
Інші останні Політичні новини

Народний депутат від Партії регіонів Ярослав Сухий повідомив, що керівництво фракції розпустило їх до 5 березня.

Про це "регіонал" заявив у кулуарах журналістам, передає Укрінформ.

"Я говорю цілком серйозно, що керівництво нас розпустило до 5-го числа. Кримчани вже викликали літак і летять у Крим", - зазначив нардеп.

Сухий додав, що в разі скликання якихось переговорів, "регіоналам" подзвонять і вони зберуться, якщо ж цього не відбудеться, то депутати від ПР повернуться в Раду 5 березня.

Раніше повідомлялося, що у Партії регіонів почали підготовку до позачергових парламентських виборів. Вони будуть проходити на мажоритарній основі, і відповідний законопроект вже готовий.

Нагадаємо, 5 березня минає 30-денний термін, передбачений Конституцією для відновлення роботи парламенту. Після цього президент Віктор Янукович має право оголосити дострокові вибори парламенту.

Тягнибок скомандував розгортати передвиборчі штаби: "і хай начуваються"

Керівництво партії ВО "Свобода" дало команду розгортати передвиборчі штаби, розповів на спільному брифінгу лідерів опозиції Олег Тягнибок, передає "Українська правда". "Я підписав внутрішнє розпорядження по партії про початок розгортання передвиборчих штабів. Ми готуємося до виборів, і хай начуваються", - зазначив він.

Зі свого боку лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк зазначив, що його політична сила до виборів готова завжди, і штаби "ніколи не згортала".

"Ми готові до перемоги, і тепер підемо на вибори об'єднанням трьох політичних сил по всіх мажоритарних округах", - сказав він, маючи на увазі, що три сили висуватимуть єдиного кандидата на кожному мажоритарному окрузі.

"Там, де ми втрьох, там за нами перемога", - наголосив Яценюк.

У свою чергу лідер УДАРу Віталій Кличко висловив переконання, що спільні дії опозиції вже навіть підтримують виборці Партії регіонів, а тому він переконаний у перемозі опозиційних сил на можливих парламентських виборах.

Як повідомлялося раніше, лідер фракції "Батьківщина" заявляв про те, що його партія ініціює дострокові парламентські та президентські вибори.

Раніше повідомлялося, що, на думку професора кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексія Гараня, опозиція неоднорідна: "є три сили, є різні думки. У середині опозиції є конкуренція. В тому числі між потенційними майбутніми претендентами на президентський пост", - зазначив Гарань. 

УДАРі мають намір відстоювати персональне голосування та вже готові до нових виборів

Партія "УДАР" налаштована будь-яким способом змусити Партію регіонів та КПУ голосувати персонально. Але вони шукають будь-які причини, щоб не погоджуватися на це, заявив Віталій Кличко журналістам у Верховній Раді після переговорів керівництва парламенту і депутатських фракцій, передає прес-служба партії.

"Ключова причина того, що наша зустріч вкотре закінчилася нічим, - небажання провладних депутатів голосувати персонально і нездатність керівництва фракції "регіоналів" збирати всіх своїх депутатів на роботі кожен день", - зазначив Кличко.

Він підкреслив, що Партія регіонів звикла тиснути, чути інших - не в її правилах.

"Те, що відбувається, - це не переговори. Це імітація процесу. Сьогодні вони намагаються залишити все як є, загорнувши сумнівний товар в обгортку від якісного. Наші вимоги незмінні. Депутати повинні ходити на роботу і голосувати особисто, - сказав лідер УДАРу.

"Якщо влада налаштовується на нові вибори, - ми до них готові та впевнені, що отримаємо ще більш високу підтримку. Оскільки наша позиція - чесна, прозора і принципова", - резюмував Кличко.

Раніше повідомлялося, що депутати від Партії регіонів уже почали готуватися до того, щоб голосувати в парламенті персонально. У понеділок 18 лютого на закритому засіданні фракції її керівництво вимагало від депутатів підвищити явку на пленарні засідання.

Нагадаємо, фракція "УДАР" раніше виступила за позбавлення мандата за голосування чужою карткою та за систематичні прогули засідань Ради та парламентських комітетів.

Яценюк заявив, що це Клюєв переконав Януковича дестабілізувати Раду

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив, що два дні тому, по суті, опозиція практично домовилась з більшістю про те, що парламент голосуванням руками ухвалить закон про зміни до Регламенту ВР, які унеможливлять голосування депутатів за своїх колег, передає УНІАН.

"Але тут з’явився Клюєв. З’явився він з однією метою - за нашою інформацією, він переконав Віктора Януковича, що потрібна дестабілізація, що не потрібно йти на особисте голосування, тому що у випадку особистого голосування фракція Партії регіонів утрачає більшість у парламенті і втрачає можливість результативно голосувати", - заявив Яценюк.

Він також додав, що всередині фракції ПР "є чотири різні групи, і там зараз проблем у десятки разів більше, ніж у будь-якій іншій політичній силі".

За словами Яценюка, зараз у фракції Партії регіонів йде боротьба за те, хто контролюватиме партію: секретар РНБО Андрій Клюєв, прем’єр-міністр Микола Азаров, нинішній голова фракції Олександр Єфремов чи все ж таки президент Віктор Янукович залишиться.

"В рамках цієї війни вони вирішили, що парламент може бути заручником їхньої політичної війни - за вплив на гроші, за вплив на бюджет, за вплив на голоси", - підкреслив Яценюк.

Він наголосив, що саме з цих причин було "зірвано всі домовленості".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1283 | Додав: abel | Теги: перевибори, нардепи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]