Вт, 2024-04-23, 08:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
"Не дуріть нас, маленьких": РФ радить Києву продавати сир деінде
Інші останні Економічні новини

Росія не довіряє результатам незалежної закордонної експертизи, яка не виявила пальмової олії в українських сирах, повідомляє радіостанція "Эхо Москвы" з посиланням на головного державного санітарного лікаря Росії, керівника "Росспоживнагляду" Геннадія Онищенка.

"Я не знаю, що таке незалежна експертиза. Від чого вона не залежить? Вона може не залежати від здорового глузду, від професіоналізму. Мої фахівці поїдуть і покажуть протоколи дослідження", - зазначив він.

"Не треба дурити нас, маленьких. Везіть і продавайте там, де ви зробили", - підсумував Онищенко.

"Все повинно відповідати заявленим вимогам, а заявлені вимоги - це сир, а якщо там щось інше, називаєте це по-іншому. Реєструєте це по-іншому і втюхуйте споживачеві якийсь інший продукт ... Український сир це за великим не сир. Це продукт повинен називатися по-іншому", - сказав Онищенко.

Він зазначив, що за російськими техрегламентом така продукція повинна називатися сирними продуктами і повинні коштувати дешевше на 30%.

"Нам дають якийсь сурогат, називають його сиром і продають його за ціною", - зазначив він.

Нагадаємо, що 15 березня голова Держветфітосанітарної служби України Іван Бісюк заявив, що в українських сирах, що першими потрапили під заборону "Росспоживнагляду", немає пальмової олії. При цьому він послався на результати незалежної експертизи, зробленої за кордоном на замовлення української сторони.

Нагадаємо, так званий сирний конфлікт почався після того, як головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко підписав документи про вилучення з продажу в Росії та зупинення ввезення до РФ сирної продукції трьох українських виробників: ПП "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" і ТОВ "Гадячсир" (обидва - Полтавська обл.)".

Українські виробники були здивовані заявою голови "Росспоживнагляду" та назвали звинувачення безпідставними.

Однак посол Росії в Україні пообіцяв, що найближчим часом "сирне питання" між Україною та Росією буде врегульовано.

А згодом російська сторона висловила готовність відновити завезення з України сирів, якщо вони будуть належної якості.

Але під кінець лютого ініціатор "сирної війни" між Україною та Росією, голова "Росспоживнагляду" Геннадій Онищенко заявив, що розширив до семи список українських підприємств, яким заборонено постачати сир на російський ринок.

Онищенко каже, що Росія готова працювати безпосередньо з виробниками

Керівник "Росспоживнагляду", головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко піддав критиці рішення України провести незалежну експертизу сирзаводів, до продукції яких були претензії з боку російської санітарної служби, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас є всі підстави стверджувати, що українська сторона проявляє чудеса винахідливості і докладає неабияких зусиль задля того, щоб зробити неможливими заявлені терміни перевірки сирзаводів на території Україні", - сказав Онищенко.

"Безграмотна, юридично нікчемна так звана незалежна експертиза, про яку заявляють некомпетентні структури напередодні виїзду російської делегації для перевірки основних постачальників, дають нам для цього підстави", - заявив він.

"Ми повинні усвідомити для себе, наскільки владні структури, відповідальні за аграрний сектор України, зацікавлені в якнайшвидшому врегулюванні (сирної) проблеми", - сказав Онищенко.

"У цьому зв'язку я повторно заявляю про те, що ми готові працювати безпосередньо з виробниками, без участі Мінсільгоспу України. Досвід і правові підстави у нас є", - заявив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1147 | Додав: nowyny | Теги: сир, Росія, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]