Пт, 2024-03-29, 17:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
Не продавати "за гречку" голоси на виборах закликає українців Церква
Інші останні Релігійні новини

Голова Інформаційного управління УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) закликав українців не продавати свій голос на виборах.

"Продаж голосу, починаючи від гречки і закінчуючи солодкими обіцянками, які, очевидно, є нездійсненними, продаючи свій голос людина ганьбить себе як особистість, як громадянина, і тому нехай не скаржиться, чому ми так погано живемо, чому не приймаються правильні закони, чому крадуть і так далі", - заявив він в ефірі "5 каналу".

У свою чергу, глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко вважає, що священнослужителів, які агітують своїх парафіян за когось уз кандидатів у депутати має карати держава, адже агітація релігійними організаціями та діячами заборонена законом про свободу совісті та релігійні організації.

"Мене запитують - як ви будете карати порушників. А от давайте подивимося - агітація релігійними організаціями та діячами заборонена законом, це як з правилами дорожнього руху: якщо священик на дорозі, то він водій, якщо він порушив правила дорожнього руху, то його карають. От якщо священика покарають за законом - церква на це зверне увагу", - заявив Коваленко.

Раніше президент України Віктор Янукович попросив церкву не втручатися в процес виборів.

Зазначимо, Священний синод Української православної церкви Московського патріархату напередодні парламентських виборів нагадав єпископам і священикам про неприпустимість політичної агітації.

Українська греко-католицька церква заборонила своїм священикам проводити агітацію за будь-яку політичну силу на виборах Верховної Ради.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1052 | Додав: nowyny | Теги: гречка, вибори, українці, Церква | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]