Чт, 2024-04-18, 03:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:50
Не виключають нового спалаху холери у Маріуполі епідеміологи
Інші останні Новини з регіонів України

У Маріуполі знову згадали про холеру. Торік спалах інфекції зірвав купальний сезон і вклав на лікарняні ліжка понад півсотні людей, а нині - кажуть медики - умови для поширення хвороби не менш сприятливі.

Аномальна, як на кінець травня, температура води в морі +22 – це ідеальна умова для розмноження інфекцій. Вже у травні пляжі відкриті для купання.

Санітарні норми води поки що в нормі, але їх може порушити будь-який дощ – кажуть епідеміологи. Адже в Маріуполі є кілька місць, де зливні стоки, без будь-якого очищення, зливають у море.

На каналізаційному колекторі Маріуполя ще 5 років тому почали будувати систему очистки стоків ультрафіолетом. Але вона й досі не працює.

"За даними останнього лабораторного дослідження на цій ділянці якість морської води не відповідає по мікробіологічним показникам, які в 2-2,5 рази перевищують санітарні нормативи", - розповів завідувач відділення комунальної гігієни СЕС Маріуполя Євген Бекасов.

Іншими словами, проби води, відібрані санстанцією, свідчать, що в морі повно інфекцій. Тим не менше про заборону купання на небезпечній території немає жодного попередження. Розпечені на сонці відпочивальники заходять у воду без думки про небезпеку.

Тим не менше, в санстанції сподіваються, що торішній спалах холери цьогоріч не повториться. Попри всі проблеми, у СЕС вірять, що ретельний моніторинг води допоможе запобігти поширенню небезпечної інфекції.

Нагадаємо, що повідомлення про госпіталізацію перших трьох хворих на холеру в Маріуполі з'явилися 29 травня. Протягом наступних тижнів кількість хворих на холеру та носіїв холерного вібріона перевищило 40 осіб. Більшість хворих - люди з несприятливого соціального середовища.

Станом на 13 серпня 2011 року в Донецькій області був зареєстрований 51 випадок захворювання на холеру.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1108 | Додав: adminA | Теги: спалаху холери, Епідеміологи не виключають, Маріуполі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]