Пт, 2024-04-19, 11:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:05
Не «загравати» з Путіним і налагодити відносини з Україною - Держдеп закликав Угорщину
Інші останні Новини світу

Держдеп закликав Угорщину не «загравати» з Путіним і налагодити відносини з Україною

Якщо Україна перестане стримувати російську агресію, то на передньому краї опиниться Угорщина

Сполучені Штати в четвер закликали Угорщину відновити відносини з сусідньою Україною і не намагатися блокувати співпрацю Києва з НАТО, передає Голос Америки.

«Нам потрібно пам'ятати загальну картину. Путін не зацікавлений в національному суверенітеті інших країн. Його погляди неоімперські. Якщо Україна зазнає невдачі, Угорщина опиниться на передньому краї російської агресії», – йдеться в заяві посла США в Будапешті Девіда Корнстейна, поширеній Держдепартаментом.

За словами Корнстейна, Угорщина, яка значною мірою залежить від російських нафтогазових і ядерних енергетичних ресурсів, грає з вогнем, «заграючи» з президентом Росії Владіміром Путіним.

«Зараз, як ніколи, Росія випробовує Захід, – зазначив Корнстейн в заяві, поширеній посольством США. – Ми твердо переконані, що для союзників по НАТО найкращий спосіб просувати реформи в Україні – робити це шляхом спілкування з Україною, а не шляхом блокування взаємодії України з НАТО», – йдеться в заяві дипломата.

Нагадаємо, у вересні глава МЗС Угорщини заявив, що країна і надалі буде блокувати комісію Україна – НАТО.

Як відомо, Угорщина блокує проведення засідань комісії Україна-НАТО через український закон «Про освіту», який набув чинності минулої осені. У законі визначено, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова. Будапешт заявив, що цей закон порушує право закарпатських угорців на навчання рідною мовою, і вимагає внести в нього зміни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: відносини, Держдеп, Путін, Угорщина, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]