Чт, 2024-04-25, 22:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:22
Недбалими зауваженнями МОЗу щодо рівня компетенції їх лікарів в Канаді обурилися
Інші останні Медичні новини

Конгрес українців Канади обурений інформацією Мінохоронздоров'я України щодо низького кваліфікаційного рівня канадських лікарів, що брали участь в обстеженні Юлії Тимошенко.

"Перше, що вражає, це висока заполітизованість діяльності міністерства, заяви якого є швидше політичними, такими, що суперечать як етичним, професійним, так і правовим міжнародним нормам, і що мають дуже мале відношення до медицини і до захисту здоров'я пацієнтів", - мовиться в заяві, поширеній Конгресом українців Канади.

Конгрес відзначає, що пропагандистські заяви про низьку кваліфікацію лікарів не відповідають дійсності, повідомляє сайт Тимошенко.

"Візьмемо для прикладу "акушера-гінеколога", як згадується про неї в звіті міністерства. Це доктор Христина Держко. Вона є професором Торонтського Університету (кращі університети і медичні учбові заклади України, на жаль, і близько не наближаються до його рівня)", - мовиться в заяві.

Конгрес українців Канади відзначає, що Держко є автором понад 70 наукових праць у галузі гінекології, акушерства і ендокринології, багато років є постійним урядовим консультантом при Міністерстві охорони здоров'я Канади, членом багатьох міжнародних медичних і освітніх організацій, відома як висококваліфікований викладач і практикуючий лікар.

Держко має багато нагород, серед яких премія Колін Волф за досягнення в області ракової медицини в гінекології, в 2004 році визнана кращим викладачем медицини в міжнародній IMG Program. У 1994 році професор Христина Держко була запрошена до Києва для навчання українських фахівців.

"Аналогічна ситуація і з іншими членами лікарської комісії, кожен з яких є висококваліфікованим фахівцем в багатьох областях медицини, були розглянуті і затверджені Міністерством охорони здоров'я в Канаді", - відзначає Конгрес українців Канади.

У організації також здивовані заявами представників влади України щодо вільного володіння канадськими лікарями українською мовою.

"Потрібно пригадати, що в Канаді проживає більше мільйона українців, і українська ідентичність і мова користуються пошаною, і деякі депутати канадського парламенту, прем'єри провінцій, члени різного рівня урядів, а також багато професіоналів і членів загальної українсько-канадської общини добре зберегли і знають українську мову, напевно, краще, ніж деякі представники української влади", - заявляє Конгрес.

Там також нагадують, що канадські лікарі погодилися на обстеження Тимошенко за її безпосереднім зверненням.

"Спроби політизування цього процесу створюють зайві бар'єри в проведенні цієї гуманітарної місії, яка була запланована ще на листопад 2011 року. В той же час, хочемо подякувати всім, хто допоміг в роботі медичної комісії і сподіваємося на проведення успішного лікування на основі висновків комісії і продовження її роботи у разі потреби", - мовиться в заяві Конгресу українців Канади.

Як повідомлялося, дочка екс-прем'єр-міністра Євгенія Тимошенко заявляє про необхідність негайної медичної допомоги Юлії Тимошенко у зв'язку з серйозним захворюванням хребта.

Зазначимо, що генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявляє, що згідно з результатами обстеження екс-прем'єра України Тимошенко зарубіжними лікарями, вона не потребує ні стаціонарного лікування, ні оперативного втручання.

Як повідомлялося, 14-15 лютого комісія з німецьких, канадських і українських фахівців обстежувала Тимошенко в Качанівській виправній колонії.

Член медичної комісії, керівник відділення Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова Євген Педаченко заявив у Харкові, що стан здоров'я Тимошенко не потребує оперативного втручання.

У свою чергу захисник Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що незалежні іноземні лікарі констатували важкий стан здоров'я екс-прем'єра.

Тим часом в Україні очікують нового витка інформаційної війни з приводу здоров'я Тимошенко, в якій нібито готова взяти участь група лікарів з Канади.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1290 | Додав: adminA | Теги: щодо рівня компетенції їх лікарів в | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]