Чт, 2024-03-28, 20:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
Негайно звільнити українських моряків ЄС знову закликав РФ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  ЄС знову закликав РФ негайно звільнити українських моряків

У Європейському Союзі вкотре закликали Росію до негайного і беззастережного звільнення українських моряків, захоплених у листопаді 2018 року поблизу Керченської протоки.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві речниці європейської Служби зовнішніх дій Майї Косьянчич.

Лефортовський районний суд Москви у середу продовжив термін арешту 24 українських моряків до кінця липня.

"ЄС неодноразово заявляв про свої очікування, що Росія негайно і беззастережно звільнить 24 захоплених українських моряків. Поки моряки залишаються в ув'язненні, Росія повинна поважати їх право на юридичне представництво, безперешкодний доступ з боку консульської влади і забезпечити, щоб всі члени екіпажу отримували належну медичну допомогу, оскільки деякі з них були поранені під час захоплення", - йдеться в заяві.

Речниця нагадала, що ЄС вже відреагував на ескалацію в Керченській протоці, додавши російських чиновників до санкційного списку.

"Ми очікуємо, що Росія відповідно до міжнародного права забезпечить безперешкодний і вільний прохід через Керченську протоку в Азовське море", - підкреслила вона.

Нагадаємо, Україна подала позов проти Росії про порушення нею Конвенції ООН з морського права і ініціює процедуру, яка може звільнити полонених українських моряків.

Позов поданий в постійно діючий Міжнародний трибунал ООН з морського права, який розташований в Гамбурзі і діє в рамках згаданої конвенції ООН. Перше рішення буде винесено протягом місяця за терміновою процедурою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: ЄС, українські моряки, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]