Чт, 2024-04-25, 02:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:49
Неоімперіалістична мрія Путіна про Велику Росію - Die Welt
Інші останні Новини світу
Найпевніше, пише Герхард Гнаук, постійний автор Die Welt, мова на дивній зустрічі Володимира Путіна і Віктора Януковича, за підсумками якої навіть не обіцяно прес-конференції, буде йти про газотранспортну систему (ГТС) України. Вона, як пояснює автор, є не тільки життєвим нервом країни, а й ключовим елементом транзиту газу до Центральної Європи. Енергозалежність сусідів від Росії ще з радянських часів залишається для Москви єдиним дієвим способом чинити на них вплив.

І деколи цей вплив заходить занадто далеко. "Приміром, Путін може аніскільки не боятися, що диктатор Лукашенко почне загравати з Євросоюзом, адже в Бєларусі ВАТ "Газпром" володіє половиною акцій місцевого "Бєлтрансгазу", - йдеться в статті. Інша річ - Україна. Там більшість населення бажає вступу до Євросоюзу, і "двері в Європу ще не зачинені". Але Путін має намір зачинити їх економічним тиском.

Прагнення сусідніх народів позбутися авторитаризму Москви Путіну здається "воланням і смиканням", які заважають його курсу на "інтеграцію" пострадянського простору, продовжує автор. Путін хоче примусити до об'єднання тих, хто вже порозбігався врізнобіч після краху Російської імперії і після розвалу Радянського Союзу. Але чому втретє все повинно скластися, знає тільки Путін, робить висновок Герхард Гнаук.

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: Неоімперіалістична мрія Путіна, Велику Росію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]