Чт, 2024-04-25, 19:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:16
Несподівано опозиційний кандидат став лідером першого туру виборів президента Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

У першому турі президентських виборів, які відбулися 10 травня у Польщі, найкращий результат продемонстрував кандидат від опозиційної партії Право і справедливість Анджей Дуда.

Як повідомило на своєму сайті Polskie Radio, згідно з підрахунками екзит-полу, проведеного телеканалом TVP Info, Дуду підтримали своїми голосами 34,8% виборців. Явка виборців становила 49,4%.

Тим часом за чинного президента Броніслава Коморовського проголосувало лише 32,2 %. Результат став несподіванкою, адже всі передвиборчі опитування вказували на перевагу Коморовського.

Найближчим переслідувачем Дуди і Коморовського став колишній рок-музикант, а нині громадський діяч Павел Кукіз. Як показує екзит-пол, він отримав 20,3% голосів виборців. Саме Кукіза з його антисистемними гаслами вважають найбільшим сюрпризом цієї кампанії.

На четвертому місці – євродепутат Януш Корвін-Мікке (4,4%). Він є ультраправим політиком, прихильником монархії та симпатиком Путіна.

Ще один симпатик Путіна – Маґдалєна Оґурек, кандидатка від Союзу лівих демократів, єдина жінка серед учасників перегонів. Її результат – 2,4%.

Оскільки жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів виборців, за два тижні, 24 травня, відбудеться другий тур, на якому за президентське крісло змагатимуться Коморовський і Дуда.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: опозиційний кандидат, лідером першого туру виборів презид | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]