Пт, 2024-04-19, 22:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:04
Нестерпна спека в Італії: стовпчики термометрів показують 40 градусів. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Неймовірна спека з рекордними температурами в районі 40 градусів була зареєстрована на всій території Італії.

Задушлива спека призвела до перших жертв у так званій "групі ризику", куди входять, насамперед, літні люди, які страждають рядом хронічних захворювань.

За останні дні в Італії від аномальної спеки померли вже четверо літніх людей. Крім того, були відзначені кілька випадків не зовсім адекватної поведінки під дією спеки, що закінчилися летальним результатом.

Так, ЗМІ повідомили про смерть 28-річного румунського робітника, який у пошуках прохолоди минулої ночі заліз на дах власного будинку, заснув там і розбився на смерть, впавши з семиметрової висоти, передає РИА "Новости".

Важка ситуація склалася в наметових містечках, де живуть люди, які втратили житло після землетрусів. Температура в наметах досягає 50 градусів.

За даними метеорологів, 1 липня стало на Апеннінах найспекотнішим днем поточного року. Крім того, за всю багаторічну історію метеоспостережень лише 2 липня 2003 року в країні було зафіксовано ще більш високі температури.

Антициклон під назвою "Харон" приніс в ці вихідні на Апенніни величезні маси розжареного повітря з Північної Африки, в результаті чого ртутний стовпчик термометра в багатьох населених пунктах досяг позначки в 40 градусів.

Рекордні температури супроводжувалися виключно високим рівнем вологості, що в багатьох містах створило атмосферу нестерпної задухи.

Національна служба Цивільної оборони ввела в ряді областей Італії, в тому числі в Емілії-Романьї, що серйозно постраждала від двох руйнівних землетрусів в травні, режим підвищеної небезпеки з п'ятниці 29 червня по понеділок 2 липня.

Влада області Умбрія оголосили режим надзвичайної ситуації через аномальну спеку. У Тоскані особливу занепокоєність місцевої влади викликають тривала відсутність дощів: встановилася там посуха є найсильнішою за останні 100 років.

Метеорологи попереджають, що "Харон" не поступиться своїми позиціями, можливо, протягом всього майбутнього тижня. У понеділок максимальний "червоний" рівень небезпеки буде присвоєно відразу 15 великим містам Італії, де очікуються температури в районі 40 градусів.

Схожа ситуація склалася і в Іспанії. В кінці червня іспанське метеорологічне агентство оголосило екстрене попередження через аномальну спеку. У 29 іспанських провінціях, де стовпчик термометра перевищив позначку в +40 градусів, ввели "жовту" категорію небезпеки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: Італії, спека, 40 градусів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]