Пт, 2024-04-19, 08:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:46
Neue Zürcher Zeitung: "Україна - не бордель"
Інші останні Іноземна преса про Україну

"Люди радітимуть футболу, і у них не буде часу на секс", - переконаний Маркіян Лубківський, директор Євро-2012 в Україні. В такому дусі він висловився незадовго до початку турніру, коли намагався умовити ЗМІ проголосити мораторій на негативні новини до кінця футбольного свята.

Україна поставала в непривабливому світлі передусім через повідомлення про те, як влада країни поводиться з лідером опозиції Юлією Тимошенко, яка відбуває термін у в'язниці. Однак у міру наближення великої події почастішали повідомлення про те, що до чемпіонату Європи готуються не тільки натовпи футбольних фанатів, а й армія повій. Так у фокус потрапила тема, яку офіційний Київ охоче прибирає з очей геть", - пише Neue Zürcher Zeitung.

"Уже багато років українська жіноча організація FEMEN за допомогою своїх скандальних кампаній звертає увагу на те, що чемпіонат Європи спричинить істотне посилення проституції і зміцнить імідж українок як дівчат легкої поведінки", - продовжує автор. "За допомогою своїх акцій жінки з FEMEN воюють проти рольових гендерних моделей, що й досі глибоко вкорінені в українському суспільстві".

"Що стосується проституції, то з урахуванням поширених в Україні злиднів вона найчастіше є актом відчаю жінок, які походять, наприклад, із сільської місцевості, де годі знайти роботу. Йдеться про ті випадки, коли жінки вирішують самі, а не потрапляють в руки кримінальних організацій. Такі правозахисні організації, як La Strada, ведуть важку боротьбу проти торгівлі людьми", - пише автор.

Згідно з оцінкою представника київської неурядової організації HIV/AIDS Alliance, в Україні працюють від 60 тис до 90 тис повій. "Це набагато більше офіційної оцінки приблизно в 12 тис", - зазначає автор. Він також зауважує, що організація, на відміну від уряду, який воліє переважно заперечувати існування проблеми, збирається роздати близько мільйона презервативів, адже Україна посідає одне з перших місць у світі із захворюваності на СНІД.

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1120 | Додав: nowyny | Теги: Україна - не бордель, FEMEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]