Сб, 2024-04-20, 12:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:40
Невідомий вид павуків в Індії напав на людей під час релігійного свята
Інші останні Новини світу

Тисячі отруйних павуків атакували індійське місто Садія в штаті Ассам. Жертвами членистоногих вже стали дві людини, пишуть індійські ЗМІ.

Отруйні істоти заповнили головну площу міста, де місцеві жителі відзначали важливе релігійне свято. Павуки стали кусати людей, внаслідок чого виникла паніка і тиснява, передає РБК.

У Садію вирушила група науковців, яким доручено визначити, що ж за членистоногі напали на городян. Однак експерти ще не впоралися зі своїм завданням. На місці інциденту вони виявили лише павука, схожого на птахоїда і тарантула.

При цьому новий вид має міцніші жали і вирізняється підвищеною агресивністю: павуки не просто нападали на людей, а "впивалися" в них, стверджують потерпілі. Крім того, членистоногі нападають на будь-який рухомий об'єкт, а не тільки на людей.

Дослідники зробили висновок, що павуки є "прибульцями": раніше подібних ситуацій не виникало, місцеві жителі таких істот не бачили. Куди поділися тисячі павуків після нападу, поки неясно.

Влада міста, стурбована інцидентом, закликала громадян не виходити на вулицю.

Нагадаємо, що на Харківщині у серпні часто на людей в нічний час нападали павуки.

Найбільш небезпечні для людини павуки - каракурти, тарантули - зустрічаються тільки в південних областях України (Одеській, Херсонській, Миколаївській). Укуси цих комах для людини і тварин дуже отруйні і можуть за відсутності лікування спричинити тяжкі ускладнення.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1123 | Додав: adminA | Теги: людей, павуків напав, Індії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]