Вт, 2024-04-23, 15:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
Незабаром вийде у прокат перший український 3D-фільм жахів "Синевир"
Інші останні Культурні новини

Влітку 2012 року на широкі екрани вийде перший український 3D-фільм жахів "Синевир".

За словами творців, "Синевир" є абсолютно українським фільмом - у ньому задіяні українські актори та інвестиції, а в основу сюжету лягли національні містичні історії та повір'я, повідомляє Корресподент.net.

Режисерами фільму виступили брати Олександр і В'ячеслав Альошечкіни. Олександр зняв такий фільм, як "Любов і крапка" (3D-фільм), "Чкалов: міфи й факти", "Пам'ятник". В'ячеслав має досвід роботи в таких фільмах і серіалах, як "Єфросинія", "Дві сторони однієї Анни", "Від тюрми до суми", "Чужі таємниці", "Приречені стати зіркою".

Сюжетна канва стрічки "Синевир" заснована на легендах, якими знамените українське Закарпаття. Водночас режисери стрічки брати Альошечкіни додали фольклорним сюжетам більш сучасного звучання, і в їхній історії озеро Синевир за своєю загадковою і моторошнуватою славою тепер може порівнятися зі знаменитим шотландським озером Лох-Несс.

У картині задіяні молоді українські актори Олена Лавренюк, Зоряна Марченко, Богдан Юсипчук, Костянтин Войтенко, Ілля Рудаков, Міла Сивацька, Пилип Козлов, Сергій Романюк, Віктор Черняков, Євген Морозов, Віктор Демерташ, Григорій Боковенко.

Бюджет фільму становив менше 1 млн дол.

"Бюджет у нас, якщо порівнювати зі світовими стандартами, досить скромний. Весь фільм коштував приблизно те, що й один знімальний день "Аватара" Джеймса Кемерона. Але, незважаючи на це, заробити ми плануємо на ньому від трьох до п'яти мільйонів доларів. Він обов'язково сподобається українській молоді, адже був створений за законами жанру голлівудського кіно", - розповів головний продюсер фільму Володимир Хорунжий.

Хорунжий написав музику більш ніж до 40 голлівудських фільмів, зокрема до таких, як "Лангольєри" Стівена Кінга, "Повернення живих мерців", "Діти кукурудзи 666", а також до відомого серіалу "Санта Барбара". Хорунжий продюсував такі американські фільми і телепроекти, як "Нерви на межі", "Священний вантаж", "Гаряче місто", "Лорд Захисник", "Майк", "Лу й Ог".

Варто зазначити, що наразі фільм "Синевир" перебуває на фінальній стадії монтажу, далі буде спецвідеографіка - CGI, озвучування й написання музичних композицій.

Попередньо початок прокату першого українського фільму жахів у 3D запланований на кінець травня-початок червня 2012 року.

Нагадаємо, що 9 лютого цього року в український прокат вийшов фільм "Закохані в Київ" - аналог альманахів "Париж, я люблю тебе" і "Нью-Йорк, я люблю тебе". Проект складається з 8 самостійних короткометражних фільмів, у яких молоді українські режисери зізнаються в любові до рідного міста.

А у січні, в український прокат вийшов повнометражний фільм українського режисера Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" - перший фільм, створений повністю в Україні без залучення іноземної кіноіндустрії. Це був перший повноцінний прокат українського фільму, підтриманий державою, за всю двадцятирічну історію незалежності.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1250 | Додав: adminA | Теги: у прокат перший український 3D-філь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]