Чт, 2024-03-28, 19:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Нідерланди Україна просить відповідально прийняти рішення по Асоціації
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна закликає Нідерланди ухвалити відповідальне рішення щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Про це йшлося під час зустрічі президента України Петра Порошенка з прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте у рамках саміту НАТО сьогодні у Варшаві, повідомили у прес-службі глави Української держави.

"Президент закликав нідерландську сторону ухвалити відповідальне рішення щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом", - йдеться в повідомленні.

Президент України висловив вдячність прем’єр-міністру Рютте за позицію, що дозволила ЄС продовжити дію секторальних та економічних санкцій проти Російської Федерації, які довели свою дієвість у питанні припинення російської агресії.

Як повідомлялось, у липні 2015 року парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Однак 6 квітня 2016 року у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Явка становила 32,28%, проти проголосував 61% учасник референдуму, за – понад 38%.

Нині Єврокомісія та Україна очікують від уряду Нідерландів пропозицій щодо подальших дій після референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Порошенко вважає, що Нідерланди сприятимуть якнайшвидшому запровадженню ЄС безвізового режиму для України

Президент України Петро Порошенко вважає, що прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте сприятиме прискоренню прийняття Євросоюзом рішення щодо запровадження безвізового режиму для громадян України.

"Глава держави висловив переконання, що прем’єр-міністр Нідерландів також сприятиме прискоренню прийняття Європейським Союзом рішення щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року. У ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна вдало виконала усі критерії у рамках плану дій для візової лібералізації.

7 липня Комітет Європарламенту із закордонних справ схвалив рекомендації щодо прискорення надання Євросоюзом Україні безвізового режиму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: Нідерланди, україна, асоціація, відповідальне рішення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]