Чт, 2024-03-28, 10:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Ніяковіти перед розкошами та дорогими подарунками верхівка духовенства перестала: виявляється, "це прояв любові до храмів"
Інші останні Новини світу

Священикам Російської православної церкви не слід соромитися та приховувати дорогі подарунки від прихожан.

Про це заявив глава синодального відділу із відносин церкви і суспільства Московського патріархату протоієрей Всеволод Чаплін, повідомляє Інтерфакс.

"Якщо хтось прикрашає храми, це прояв любові до храмів. Якщо хтось дарує патріарху церковний одяг, ікону, машину, годинник - це прояв любові до патріарха, який цілком природний. Чому раптом нас стали наполегливо переконувати, що ми повинні цього соромитися і рвати на собі з цього приводу волосся?" - сказав він.

Чаплін зазначив, що сам носить швейцарський годинник, який отримав у подарунок.

На його думку, громадськість, яка критикує церкву за подарунки, намагається "дресирувати її, змусити мовчати і не виходити на суспільний майданчик".

"Так дресирують років двадцять католицьку церкву, надто в Західній Європі та Сполучених Штатах. Як тільки католицька церква починає говорити про неприпустимість аборту, аморальності сучасного глобального економічного укладу, відразу починаються кампанії з розвалу єпархії або відторгнення від католицької церкви, і зараз багато католицьких єпископів починають поступатися цій кампанії", - сказав протоієрей.

Раніше неодноразово з'являлася інформація про предмети розкоші священнослужителів Російської православної церкви Московського патріархату, зокрема дорогий годинник патріарха московського та всієї Русі Кирила, вартість якого сягає 30 тисяч євро.

Дорогими телефонами і машинами відзначився також намісник Києво-Печерської Лаври (УПЦ МП) Павло, якого обурили наполегливі запитання журналіста телеканалу "1+1" про "машини і телефони" священиків. Павло навіть написав відкрите звернення до генерального директора студії "1+1" Олександра Ткаченка з приводу некоректної, на його думку, поведінки журналіста студії Михайла Ткача.

Новий владика Житомирський і Новоград-Волинський Никодим (УПЦ МП), який вступив у цей сан 14 червня, їздить на службу на автомобілі Lexus LS. Згідно з інформацією на сайті city-plaza.lexus ціна Lexus LS - 114 970 євро (близько 1,5 млн грн).

Для порівняння: новообраний глава УГКЦ Владика Святослав носить на руці годинник вітчизняного виробництва вартістю 1008 гривень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: розкошами, верхівка духовенства, любові до храмів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]