Пт, 2024-03-29, 17:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:36
Німцям суд Берліна дозволив не вказувати справжні імена у Facebook
Інші останні Новини Європейського Союзу

Німецький суд постановив, що Facebook порушує правила захисту даних у налаштуваннях конфіденційності, що стають відкритими за замовчуванням, та вимагаючи від користувачів вказувати справжні імена.

Про це заявили в Федерації організацій німецьких споживачів (VZBV), передає The Local.de.

Згідно з німецьким законодавством, персональні дані можуть бути записані та використані компанією лише з явної згоди від особи.

Однак суд в Берліні постановив, що Facebook залишає безліч налаштувань включеними за замовчуванням, не пропонуючи користувачам реальний вибір про те, як використовуються їхні дані.

"Facebook приховує за замовчуванням параметри, які незручні для користувача у питанні конфіденційності, та не надає достатньої інформації про це, коли користувачі реєструються", - заявив правовий експерт VZBV.

Повідомляється, що судді визначили п'ять різних налаштувань конфіденційності за замовчуванням незаконними, у тому числі обмін даними про місцезнаходження між співрозмовниками у чаті, а також доступність профілів для зовнішніх пошукових систем, що дозволяє будь-якому користувачеві інтернету натрапити на них.

Суд також постановив, що вісім пунктів правил користування Facebook не мають законної сили, зокрема пункт, який вимагає від людей використовувати свої справжні прізвища в соціальній мережі.

Раніше повідомлялося, що в антимонопольному відомстві Німеччини звинувачують Facebook у зборі та обробці даних користувачів без їхнього відома й погрожують санкціями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 721 | Додав: adminA | Теги: facebook, Імена, німці, суд Берліна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]