Ср, 2024-04-24, 05:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:28
Німеччина хоче мотивувати Україну на дотримання прав людини
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Рішення канцлера Німеччини Ангели Меркель про її присутність на Євро-2012 в Україні залежатиме від можливості лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Берліні. Про це заявив однопартієць канцлера, депутат Бундестагу від фракції ХДС/ХСС Карл-Георг Вельманн в інтерв’ю ТСН.

"Ми пропонуємо – дайте їй виїхати. Цю проблему потрібно врешті вирішити, і вирішити до початку чемпіонату. Інакше для глави німецького уряду буде важко їхати туди і сидіти поряд з офіційними представниками України", - сказав він.

Велльман також зазначив, що Німеччина хоче дати Україні мотивацію для покращення ситуації з правами людини.

"Усі розмови, які ми наразі ведемо, демонструють, що українська влада теж шукає виходу із положення. Щоби ця проблема нарешті зникла. І це ми хочемо зробити разом. Хочемо дати якусь мотивацію – наприклад, підписати угоду про наближення України до ЄС. Україна могла б отримати велику користь. Наприклад, від зони вільної торгівлі", - сказав він.

Разом з тим, речник німецького уряду Штеффен Зайберт спростував інформацію, що канцлер виступає за політичний бойкот європейської футбольної першості, якщо Тимошенко не буде звільнена. Він вкотре наголосив, що Меркель ще не ухвалила рішення, чи їхатиме вона в Україну, повідомляє Deutsche Welle.

Водночас Financial Times Deutschland повідомляє, що Зайберт заперечив інформацію, що Меркель закликає до бойкоту Євро-2012. "Повідомлення неправдиве. Канцлер не виступає за загальноєвропейський політичний бойкот ігор в Україні", - сказав речник уряду.

У Європі, включаючи Німеччину, в останні дні неодноразово звучали заклики бойкотувати футбольну першість. В уряді ФРН дали зрозуміти, що канцлер Ангела Меркель може відмовитися від відвідин України під час чемпіонату в залежності від подальшої долі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Тимошенко відбуває семирічний термін ув'язнення в Качанівській виправній колонії в Харкові за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з Росією в 2009 році.

3 травня російській прем’єр Володимир Путін заявив, що Росія готова прийняти Юлію Тимошенко на лікування, у разі, якщо на те буде її згода та згода української сторони. Крім того, він зазначив, що при підписанні газових угод 2009 року Тимошенко не порушила ані російських, ані українських законів.

28 квітня в інтерв'ю радіо NDR Info канцлер ФРН Ангела Меркель зазначила, що в Німеччині є всі умови для того, щоб надати Юлії Тимошенко адекватну медичну допомогу.

Раніше Генпрокуратура України заявляла, що лікування засуджених за кордоном не передбачено українським законодавством. Тимошенко має розпочати лікування в лікарні "Укрзалізниці" Харкова 8 травня за участю німецького лікаря.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1106 | Додав: adminA | Теги: Україну, Німеччина, дотримання прав людини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]