Сб, 2024-04-20, 14:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:05
Німеччина підписала заяву на підтримку дій США проти Сирії
Інші останні Новини світу
Німеччина стала 12-ою країною , яка підписала заяву з вимогою жорсткої реакції міжнародної спільноти на застосування хімзброї у Сирії, повідомляє агентство Франс Прес із посиланням на главу німецького МЗС Гідо Вестервелле, передає РИА "Новости".

Текст заяви, яку раніше підписали Австралія, Канада, Франція, Італія, Японія, Південна Корея, Саудівська Аравія, Іспанія, Туреччина, Великобританія і США, поширив у п'ятницю Білий дім.

Німеччина стала п'ятою країною ЄС, яка підписала документ на підтримку дій США проти Сирії навіть у відсутність мандату РБ ООН.

"Канцлер ФРН Ангела Меркель і я прийняли рішення підтримати спільну заяву", - сказав Вестервелле.

При цьому німці, як показало останнє опитування IFOP виступають проти інтервенції: проти початку операції в Сирії виступають 63 відсотки опитаних , а проти участь у ній ФРН - 77 відсотків.

Опитування IFOP проводилося на замовлення Le Figaro у Франції 4-6 вересня , а в Німеччині - 2-5 вересня. Соціологами опитано 972 французів і 1003 німців.

Зазначимо, що Німеччина заявила, що не братиме участі у військовій акції проти Сирії. Парламент Великобританії проголосував проти участі цієї країни у військовій операції.

Нагадаємо, за останніми даними, конгресмени поки не схильні схвалити військову операцію. 223 з 435 членів Палати представників наразі збираються голосувати проти удару по сирійському режиму. З цієї причини Барак Обама скасував поїздку в Каліфорнію. Президент має намір спробувати особисто переконати конгресменів проголосувати за військовий удар по Сирії.

Сьогодні, 7 вересня, у Вільнюсі держсекретар США Джон Керрі зустрічається з міністрами закордонних справ країн ЄС, щоб переконати їх підтримати проведення військової операції проти режиму президента Сирії Башара Асада.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, підтримку дій США проти Сирії, заяву | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]