Пт, 2024-03-29, 00:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:20
Німеччина таврує свавілля української юстиції - Frankfurter Allgemeine
Інші останні Іноземна преса про Україну
Випадок екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, засудженої на 7,5 року тюремного ув'язнення, призвів до кризи у відносинах між Берліном і Києвом, пише німецька Frankfurter Allgemeine.

Як стало відомо в неділю, МЗС Німеччини викликало "на килим" посла України в Берліні після того, як офіційна українська влада посилила тиск на захисника Юлії Тимошенко депутата Сергія Власенка.

Втручання німецького уряду, зазначає видання, стало реакцією на спроби Верховної Ради України, контрольованої президентом країни Януковичем, позбавити парламентаря його мандата, що дозволило б розпочати проти нього кримінальну справу - колишня дружина звинувачує депутата в недотриманні фінансових зобов'язань - і санкціонувати його подальший арешт.

Як підкреслює Frankfurter Allgemeine, цього разу Берлін сформулював свою позицію так жорстко, як ніколи раніше. "Так, Україна може забути про таку бажану нею Угоду про асоціацію з Євросоюзом, якщо не вирішить питання з ув'язненою Тимошенко", - вважають в німецькому МЗС і Відомстві федерального канцлера Німеччини.

Федеральний уряд, підкреслює видання, став на захист пані Тимошенко не тому, що вона є "ангелом", а тому, що даний випадок являє собою зразок свавілля української юстиції.

Також, йдеться в матеріалі, крім звинувачень з боку екс-дружини, Власенко звинувачують в порушенні законодавства України, згідно з яким депутат не може виступати як адвокат. Сам Власенко відкидає звинувачення на свою адресу, звертаючи увагу на те, що в справі Тимошенко має статус не адвоката, а захисника.

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1064 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, свавілля української юстиції, Frankfurter Allgemeine | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]