Чт, 2024-04-25, 00:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:01
Норма споживання газу населенням без лічильника віднині - 4,4 куба замість трьох - кабмін
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України встановив нову норму місячного споживання газу в домогосподарствах, не обладнаних лічильниками, - 4,4 кубометра на особу, оскільки обласні газопостачальні компанії через суд скасували розпорядження уряду, яким норму споживання газу було встановлено на рівні 3 кубометрів.

Відповідне рішення закріплено урядовою постановою від 23 березня 2016 року.

Згідно з документом, тепер місячна норма споживання газу без лічильника за наявності централізованого гарячого водопостачання становить 4,4 кубометра на особу, за відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 7,1 кубометра на особу. За наявності газової плити і водонагрівача - 14 кубометрів на особу.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 23 березня назвав незаконним нарахування газопостачальними компаніями сум за природний газ для населення за місячною нормою 6 кубометрів на особу, та заявив про затвердження урядом нової норми в 4,4 кубометра.

У травні 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Національній комісії з регулювання електроенергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) штрафувати та позбавляти ліцензій обласні газорозподільні компанії за порушення вимоги про безплатне забезпечення громадян України газовими лічильниками.

Наприкінці грудня 2015 року голова НКРЕКП Дмитро Вовк заявив, що незадоволений темпами встановлення газових лічильників в Україні обласними газорозподільними компаніями. При цьому він нагадав, що всі домогосподарства – споживачі газу мають бути оснащені газовими лічильниками до 1 липня 2016 року. Вовк також прогнозує збільшення "соціального" тарифу на газ для населення на 53% (на 1,900 тис. грн) - до 5,500 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ) з 1 квітня 2016 року.

За даними ЗМІ, більш як 70% українських облгазів контролюють структури бізнесмена Дмитра Фірташа. У його власності - і більш як половина вітчизняних хімічних підприємств.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 735 | Додав: adminA | Теги: споживання газу населення, Кабмін, 4 куба замість трьох, без лічильника | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]