Пт, 2024-03-29, 13:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:53
Нова психічна хвороба масово косить українців
Інші останні Медичні новини

Панічний розлад - одна з найбільш загадкових хвороб нервової системи. І одна з найбільш поширених серед українців, згідно з даними вітчизняних психіатрів та невропатологів, повідомляє "Фокус".

"Ще не так давно випадки панічного розладу в структурі прийому невролога були одиничними, а на сьогодні їх 7-8 на 10 пацієнтів", - повідомив завідувач відділення медичної мережі "Добробут" Дмитро Маньковський.

За його словами, ця статистика стосується лише тих, хто дійшов до лікаря-психіатра, але при цьому багато людей, які мають цей психічний розлад, звертаються до кардіологів, гастроентерологів, терапевтів, підозрюючи хвороби в різних органах тіла.

Адже головними симптомами хвороби є посилене серцебиття, тахікардія, відчуття нестачі повітря, болі в лівій половині грудної клітки, нудота і болі в шлунку, відчуття запаморочення, відчуття нереальності того, що відбувається, відчуття оніміння на кінчиках пальців, безсоння.

По суті, кажуть експерти, панічна атака - тяжкий приступ тривоги, який супроводжується тілесними симптомами. В радянські часи лікарі встановлювали діагноз "вегето-судинна дистонія" , хворобу вважали невиліковною, бо причини шукали в соматичних (тілесних), а не психічних факторах.

Лікарі заявляють, що в Україні жертвами панічних атак часто стають політики, представники великого бізнесу, топ-менеджери, а також викладачі та представники шоу-бізнесу.

"Панічному розладу сприяють хронічні стреси, які виникають у людей, котрі приймають масштабні рішення, в роботі вчителя, у творчих людей. На додачу страх усе втратити більше властивий людям, які мають більше", - заявив Маньковський.

На сьогодні панічні атаки бувають у 10% населення, при чому у 1-3% людей вони дуже сильні. Найбільш часто панічні атаки зустрічаються у людей від 25 до 64 років з перевагою у групі 25-44 роки. Атаки, які виникають у хворих людей, зазвичай мають менше симптомів, але емоційні компоненти виражені яскравіше.

Незважаючи на підйом популярності нетрадиційних для пострадянської України психологічних шкіл, експерти радять лікуватись від панічних атак у традиційних психотерапевтів та психіатрів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1118 | Додав: admin | Теги: психічна хвороба, Панічний розлад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]