Ср, 2024-04-24, 15:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:02
Новий етап "мовних" протестів: до гри долучаються хакери. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини
У четвер, 5 липня, на відеохостингу YouTube з'явився ролик, на якому графічна маска Гая Фокса від імені хакерів Anonymous спотвореним електронним голосом зачитує звернення до українців на підтримку протесту проти ухвалення Верховною Радою мовного законопроекту і обіцяє помститися владі шляхом атаки на сайти держструктур.

Як повідомляють українські ЗМІ, звернення створило українське відділення міжнародного хакерського угруповання Anonymous.

На відео маска каже наступне:

"Вітаємо вас, громадяни України! Ми - Аноніми! Як всім відомо, Верховна Рада України хоче прийняти новий, незрозумілий для більшості українського народу закон "Про російську мову як другу державну в Україні". Ми не повинні допустити цього! Вже багато небайдужих до цієї проблеми людей - мітингують біля стін Верховної Ради України та інших державних установ. Ми підтримуємо цей протест і зробимо все можливе, що від нас потрібно. Ми організуємо нові DDоS-атаки на президентські, міністерські сайти, а також на сайти Верховної Ради України. Заспамимо разом всі їхні блоги і форуми. Ми - Аноніми, закликаємо народ України до підтримки нашої акції протесту! Не будьте байдужими, адже від нашого спільного рішення залежить майбутнє цілої держави! Об'єднаймося і припинимо безлад, який відбувається в Україні, не допустимо, щоб почався хаос у державі, тому що тільки ми - український народ - ми зможемо зупинити все це! Об'єднавшись - ми сила! Ми не повинні боятися влади, влада повинна боятися нас, поважати свій народ, якому служить, чиї інтереси представляє і захищає, як за кордоном, так і всередині держави. Ми - Аноніми! Ім'я нам - Легіон! Ми - не прощаємо. Ми - не забуваємо. Будьте з нами!"

Вранці 5 липня, в день появи вищевказаного звернення, веб-сайт Верховної Ради України на деякий час припинив роботу.

Зазначимо, що раніше американський журнал Computerworld присвятив велику статтю Україні, яку назвав "раєм для хакерів" і зазначив, що українські кіберзлочинці добре відомі у світі і становлять загрозу для багатьох країн.

Також, що ближче до парламентських виборів, які відбудуться восени 2012 року, на Україну може чекати справжня партійна кібер-війна. Хакери вже збирають "замовлення" на цю війну. Як розповів український хакер з групи Anonymous, хакерів в Україні дуже багато, вони діють групами або поодинці.

Біля Українського дому учасники "мовної" акції відкрили "Народний університет"

Біля "Українського дому" почав свою роботу "Народний університет", повідомляє "Українська правда", посилаючись на учасників "мовної" акції.

У п'ятницю всі охочі змогли прослухати лекції про поведінку з працівниками міліції, яку читали правозахисники Олег Мартиненко та Вадим Пивоваров.

Лекцію про успішні практики популяризації української мови читала Оксана Левкова.

О 14.00 планується майстер-клас від Назарія Боярського "Говори не так, як Яник - 5 правил успішного виступу".

О 16.00 - "Теорія ненасильницького спротиву" від Дмитро Потєхіна.

Про "Мирні зібрання в Україні" можна буде послухати о 17.30. Читатиме правозахисник Володимир Чемерис.

О 19.00 очікується майстер-клас "Політична освіта в Україні" від політолога Олександра Солонтая.

Про "Права людини" о 21.00 розкаже Олександра Матвійчук.

"У нас завжди можна прийти послухати, підтримати, поспівати, потанцювати, допомогти! УкрДім чекає на тебе!" - закликають організатори.

Таксисти, підприємці та працівники ринків приєднаються до безстрокового протесту на захист української мови в Івано-Франківську

В Івано-Франківську до опозиційних політичних партій, що протестують проти мовного закону, в понеділок, 9 липня, долучаться підприємці, повідомляє прес-служба Івано-Франківської міськради. 9 липня о 9.00 на площі перед будівлею обладміністрації розпочнеться безстроковий протест івано-франківських таксистів, працівників міських ринків і підприємців на захист української мови.

Згідно з поданою заявкою, участь в акції візьмуть понад 300 осіб.

У п'ятницю, 6 липня, в центрі Івано-Франківська на Вічевому майдані о 20.00 відбудеться молебень на захист української мови.

На площі біля Івано-Франківської обладміністрації розростається наметове містечко супротивників мовного закону, зараз тут встановлено близько 50 наметів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1220 | Додав: adminA | Теги: Хакери, мовних протестів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]