Ср, 2024-04-24, 03:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:48
Новий король Бельгії відмовився помилувати в'язнів
Інші останні Новини Європейського Союзу
  Новий король бельгійців Філіп вирішив не оголошувати "колективне помилування" з нагоди свого сходження на престол, повідомили у вівторок, 23 липня, місцеві ЗМІ. Король Альберт Другий зрікся у неділю, 21 липня, від престолу на користь свого сина - 53-річного наслідного принца Філіпа, яким став сьомим за рахунком бельгійським монархом. Причиною цього рішення 79-річний король назвав стан свого здоров'я, пишуть РІА "Новости".

Востаннє "колективне помилування" ув'язнених, засуджених до тюремного ув'язнення на строк не більше шести місяців, було оголошено в 1993 році тодішнім бельгійським монархом Бодуеном з нагоди головування Бельгії в Європейському союзі.

На думку професора з конституційного права Еммануеля Вандербоша, королівське помилування, колективне або індивідуальне, суперечить міжнародному праву, згідно з яким тільки судова влада має право приймати рішення за вироком щодо злочинців.

У 2012 році король Альберт Другий помилував 96 засуджених. У Бельгії монарх формально є главою держави, але реальна влада зосереджена в руках прем'єр-міністра.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 929 | Додав: nowyny | Теги: король бельгії, помилувати в'язнів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]