Пт, 2024-03-29, 15:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:20
Новий проект презентували екс-журналісти ТВі
Інші останні Телевізійні новини
11 червня о 13.00 галерея "Лавра" вщерть заповнена людьми. Відомі українські журналісти, більшість з яких - колишні співробітники телеканалу ТВі, презентують новий незалежний медіа-проект інтернет-телебачення "Громадське.ТВ". Презентація затримується. Журналісти активно спілкуються між собою, пише Gazeta.ua.

"Зараз дуже хвилююсь, особливо через технічні проблеми з трансляцією. Хочу, щоб не тільки люди, які прийшли сюди, мали змогу подивитись, а й з екранів комп'ютерів нас теж почули. Я вірю, що ми зможемо говорити людям те, що вони хочуть чути. А не те, що нав'язують з блакитних екранів", – зазначає журналістка Анастасія Станко, на руці яскравий жовтий годинник.

Захід починається з показу фільму про розвиток незалежного медіа в Україні. Якість зображення ненайкраща, але всі уважно стежать за екраном.

"Я писав проект ще з вересня минулого року. У ньому закладені головні цінності, якими ми керуємося, – бере слово ініціатор проекту Роман Скрипін, помітно втомлений, у сірій кофті з довгим рукавом. – Довіра – перша річ, яка об'єднала всіх журналістів. Її, на жаль, втратило суспільство, медіа. Ми не женемося за цифрами. Довіра глядачів до нас – найвищий рейтинг. Пряме мовлення може бути незалежним від олігархів, відкритим та доступним".

Ще один учасник "hromadske.tv" Мустафа Найєм займає місце у залі. У приміщенні досить темно. Чути коментарі іноземців, які прийшли підтримати проект.

"Джерелами фінансування стануть гранти від міжнародних організацій, внески самих глядачів та дохід від реклами. Публікуватиметься кошторис щомісяця, – пояснює журналіст Дмитро Гнап. – Насамперед розраховуємо на допомогу донорів – авторитетних міжнародних структур. Із багатьма вже вступили у переговори. Дехто називає це грантожерством, але ми вважаємо, що краще отримувати грантову допомогу, ніж працювати за кошти українських бізнесменів і політиків, які будуть вказувати нам, що робити".

"Друге джерело фінансування, на яке ми сподіваємося, – це допомога громадян. Тобто невеликі реальні пожертвування грошима", – завершує промову Гнап.

Запланований показ ролика про створення нової ініціативи затримується. Тим часом організатори розповідають, що телебачення буде працювати онлайн і базуватиметься на громадській організації.

"Віримо, що у нас усе вийде. Бачу, що вас багато, тому мені трохи страшно. Будемо робити усе, щоб нікого не підвести", – наголошує Мустафа Найєм, за що отримує поцілунок у голову від свого колеги.

"Любов переможе! Кохайтеся! А ми будемо допомагати у цьому", – говорить Данило Яневський із півлітровою пляшкою "Моршинської" у руці.

Подолавши технічні проблеми, організатори демонструють короткий презентаційний відеоролик на 30 секунд. По завершенні заходу, журналісти самотужки прибирають кімнату галереї, Яневський скручує допоміжний дріт для камер. "Я дуже задоволена сьогоднішнім днем. Тепер потрібно активно працювати, адже проект стартує вже у вересні", – наголошує Настя Станко.

Нагадаємо, 29 квітня на знак протесту з незрозумілою політикою нового керівництва ТВі з каналу звільнився 31 журналіст.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 943 | Додав: nowyny | Теги: медіа проект, громадське тв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]