Чт, 2024-03-28, 16:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:56
Новий склад уряду президент Туреччини схвалив
Інші останні Новини світу

Президент Туреччини Абдуллах Гюль схвалив представлений прем'єр-міністром Тайіпом Ердоганом новий склад уряду. Зміни торкнулися десяти відомств, в тому числі міністерств економіки, внутрішніх справ, у справах навколишнього середовища та містобудування, глави яких раніше подали у відставку на тлі антикорупційного скандалу.

Главу МВС Муаммера Гюлера змінив Ефкан Ала, міністра економіки Зафера Чаглаяна - Ніхат Зейбекчі, міністерство юстиції очолив колишній віце-прем'єр Бекір Боздак, а його місце зайняв Емруллах Ішлер, як передає ИТАР-ТАСС.

Управлінням боротьби з фінансовими злочинами в Туреччині 17 грудня була проведена антикорупційна операція, що отримала назву "Великий хабар", яка стала, за заявами влади, несподіванкою навіть для керівництва країни.

Під варту були взяті понад 50 підозрюваних, у тому числі сини міністрів Гюлера, Чаглаяна і Байрактара. У генпрокуратурі порушуються справи і проти самих міністрів "за звинуваченням у хабарництві".

Розпочате розслідування Ердоган назвав "брудною пасткою, спрямованою проти уряду".

Глава МВС, у свою чергу, оголошуючи про відставку, підкреслив, що кампанія продиктована політичними, а не юридичними мотивами, і спрямована на зрив муніципальних виборів у 2014 році.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: президент Туреччини, склад уряду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]