Чт, 2024-03-28, 21:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
Новий спосіб звільнення Тимошенко знайшла опозиція
Інші останні Політичні новини
Опозиція хоче отримати право клопотати про звільнення ув'язнених. Відповідний проект постанови у Верховній Раді зареєстрували депутати Сергій Міщенко (позафракційний) і Микола Паламарчук (УДАР), пише "Коммерсантъ-Украина".

Вони запропонували розширити список осіб, які матимуть право клопотати про помилування засудженого. Зараз процедура помилування здійснюється згідно з указом президента від 16 вересня 2010 року, в якому йдеться, що для помилування необхідно прохання тільки самого засудженого.

"Законопроект написаний для того, щоб помилувати Юлію Тимошенко. Ми пропонуємо закріпити право клопотати про помилування не тільки за самим засудженим, а й за народними депутатами, захисниками, родичами", - заявив Міщенко.

Це далеко не перша спроба опозиції звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, яка в жовтні 2011 року була засуджена на сім років позбавлення волі за обвинуваченням у перевищенні влади під час підписання газових угод з Росією.

Раніше соратники пані Тимошенко пропонували парламенту декриміналізувати статті 364 і 365 Кримінального кодексу, за якими засуджена екс-прем'єр, а також зверталися до президента з клопотанням про її помилування.

Міщенко зазначив, що його законопроект дає парламентській більшості шанс виконати вимоги Євросоюзу, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

"Влада може підтримати опозицію і вирішити питання звільнення пані Тимошенко, на чому наполягає Європа - цей законопроект дає їм такий шанс", - підкреслив депутат.

Нагадаємо, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс у неділю, 26 травня, відвідали екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко у харківській лікарні Укрзалізниці.

Зазначимо, що посол ЄС в Україні Ян Томбінський раніше заявив, що звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з-за ґрат залишається однією з умов для підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: опозиція, новий спосіб звільнення Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]