Сб, 2024-04-20, 15:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Новим Папою Римським може стати Святослав Шевчук
Інші останні Релігійні новини

Українські спостерігачі припускають, що за папський престол можуть посперечатися і священики з нашої країни. "Треба до Ватикану послати на вакантне місце Верховного Архієпископа Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука. Він молодий, сповнений сил і взагалі людина високих моральних якостей, поліглот. У Римі навчався", - зазначила прихожанка зі Львова Леся Кінаш. Шевчуку зараз 42 роки, і він має зв'язки в Римі, пише "Сегодня".

Приголомшені зреченням Папи Римського Бенедикта XVI були і українські католики. "Тільки що дізнався. Перевіряємо достовірність цієї інформації, ніхто не очікував такого", - все, що зміг сказати прес-секретар глави УГКЦ отець Ігор 11 лютого. "Для мене це шок, - каже католик Василь з Києва. - Вважаю цього Папу розумним і проникливим понтифіком. Я його дуже поважаю, і для мене його рішення було несподіваним. Але якщо він зважився на таке нелегке рішення, значить, на це були причини".

"Таке рідко траплялося в історії церкви. Він начебто не хворів, а його попередник Іван Павло II трудився до самої смерті. Хоча Бенедикт XVI і літня людина, але він цілком міг би пропрацювати ще років десять", - вважає львів'янин Юрій.

Нагадаємо, 11 лютого Бенедикт XVI оголосив про те, що має намір зректися престолу. Понтифік повідомив, що збирається зробити це 28 лютого, а до цього часу буде виконувати свої обов'язки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1417 | Додав: abel | Теги: Святослав Шевчук, Папа Римський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]