Ср, 2024-04-24, 04:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:43
Новим російським законом про «небажані організації» США занепокоєні
Інші останні Новини світу

Адміністрація Обами висловила глибоке занепокоєння у зв'язку з прийняттям у Росії закону, який вводить кримінальну відповідальність проти діяльності іноземних або міжнародних організацій на території РФ.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, передає «Укрінформ».

«Ми глибоко стурбовані новим законом у Росії, який дозволяє уряду заборонити діяльність «небажаних іноземних або міжнародних організацій» у Росії та вводить кримінальну відповідальність за будь-яку «співпрацю» з групами, що підпадають під це визначення», - йдеться в поширеному документі Держдепу.

У США вважають, що це ще більше обмежить роботу громадянського суспільства в РФ.

«Це є зайвим прикладом зростаючого придушення російським урядом незалежних голосів та цілеспрямованих кроків, щоб ізолювати російський народ від світу», - зазначається в заяві.

У Держдепі підкреслили, що Вашингтон, як і раніше, «стурбований ростом обмежень для незалежних ЗМІ, громадянського суспільства, членів груп меншин та політичної опозиції».

«Росіяни, як і люди в усьому світі, заслуговують уряд, який підтримує відкритий ринок ідей, прозоре та підзвітне урядування, рівність перед законом та здатність реалізовувати свої права, не побоюючись наслідків», - зауважується в тексті документа.

Адміністрація президента США закликала уряд Росії «виконувати свої міжнародні зобов'язання, поважати свободу висловлення думок, проведення мирних зборів, свободу на участь в асоціаціях, а також верховенства права».

Нагадаємо, вчора, 23 травня, президент Росії Володимир Путін підписав закон, який дозволяє присвоювати іноземним і міжнародним неурядовим організаціям статус «небажаних у Росії» та закривати їх без суду. Текст закону опубліковали на офіційному порталі правової інформації РФ.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: російським законом, США занепокоєні, «небажані організації» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]