Пт, 2024-03-29, 14:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 135 136 137 138 139 ... 182 183 »


Міністерство закордонних справ України не має інформації, яка б давала підстави звертатися до російської сторони з приводу ситуації, що виникла навколо викраденого в Києві російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва.
Останні Політичні новини | Новини європейської України| Додано: 2012-10-27| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) в день виборів до парламенту України 28 жовтня буде вести моніторинг на більш ніж 600 виборчих дільницях по всіх регіонах країни.


Невідомі люди, які представилися співробітниками СБУ, допитували керівників найбільшої проукраїнської інтернет-спільноти в соцмережі "ВКонтакте" "Ми – Патріоти України", погрожували їм розправою та схиляли до співпраці. Про це 25 жовтня заявив прес-секретар партії ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.



Представники опозиції зафіксували 1600 порушень виборчого законодавства і подали більш як 500 позовів до суду. Про це повідомив народний депутат України, кандидат у народні депутати за списком ВО "Батьківщина" Сергій Пашинський.



25 октября под Полтавой по трассе Киев-Харьков в киевском направлении двигалась колонна пожарных машин, а также трейлеры, перевозившие танки. Об этом сообщают очевидцы, живущие в домах вдоль киевской трассы.



В Киеве в день выборов 28 октября сторонники Партии регионов проведут акцию на Михайловской площади, а Объединенной оппозиции – на Софийской площади.




Вибори вже через пару днів. У суботу, 27 жовтня, починається "доба тиші": кандидатам не можна буде ні агітувати, ні, по-хорошому, взагалі вимовляти назву своєї партії.




Невміння опозиції домовитися в рази підвищує шанси на перемогу майже в усіх столичних округах "регіоналів" та їхніх явних і прихованих союзників.



Підготовку до виборів практично завершено. Почав працювати інтернет-портал, за допомогою якого в режимі онлайн можна буде стежити за голосуванням. Для цього на виборчих дільницях встановили більш як 70 тисяч веб-камер.



Голова місії ENEMO із спостереження за парламентськими виборами в Україні Петер Новотний висловлює стурбованість тим, що відповідальні за проведення виборів органи не прислухаються до рекомендацій спостерігачів.




В опублікованому сьогодні, 24 жовтня, рейтингу рівноправності статей, який складений Світовим економічним форумом (СЕФ), Україна посіла 64-те місце.



Учора, 23 жовтня, окружні виборчі комісії отримали комплекти бюлетенів для виборів народних депутатів 28 жовтня. Більшість членів комісії побачать ці документи вперше - Центрвиборчком відмовився від їхньої презентації в ході кампанії.



Українські телеканали висвітлюють передвиборну кампанію однобоко, роблять замовні сюжети й активно піарять владу. Про це свідчать результати дослідження громадських моніторингових організацій "Відкриті новини заради чесних виборів"

Основною проблемою нинішніх парламентських виборів на відміну від виборів 2002 року, коли парламент також обирався за змішаною системою, став підкуп, а не адміністративний ресурс, вважає голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко.





Верховний комісар ООН у справах біженців глибоко стурбований зникненням російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва в Києві. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті Агентства ООН у справах біженців.