Чт, 2024-03-28, 20:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:16
Новинки "Книжкового Арсеналу" - вплив на імідж України та історії в'язнів ГУЛАГу
Інші останні Культурні новини

Традиційно до Книжкового Арсеналу виходить неймовірна кількість цікавезних новинок від усіх видавництв України. Gazeta.ua підготувала список найочікуваніших новинок весни. Це книжки Євгена Магди та Тетяни Водотики "Ігри відображень. Якою Україну бачить світ", Ґабріеля Ґарсія Маркеса "Кохання під час холери", Ісабель Альєнде "Оповідки Єви Луки", Ганни Артем'євої і Олени Рачової "58-ма. Невилучене" та Говарда Філіпса Лавкрафта.

Євген Магда, Тетяна Водотика "Ігри відображень. Якою Україну бачить світ", видавництво Vivat

У цій книжці буде довгоочікувана відповідь на питання у чому ж полягає сутність міжнародного іміджу України. Як на нього можна впливати та трансформувати його на всіх рівнях — від президентів до туристів? Якими є сучасні технології роботи з іміджами націй? Чим із цього набору інструментів та як варто скористатись нашій державі? Відповіді на ці та інші неоднозначні та багатоаспектні питання автори подають просто та цікаво. Особливу увагу приділено історичному та навіть філософському контекстам функціонування стереотипів про Україну, а також історичному та політичному бекграунду формування її образу в різних країнах.

Ґабріель Ґарсія Маркес "Кохання під час холери", видавництво Фоліо

Видавництво "Фоліо" взяло собі за правило до кожної масштабної літературної події в Україні видавати шедевр від Маркеса, за що однозначно варто "подякувати". Книжка відомого колумбійського письменника-прозаїка додаткового анонсу не потребує, проте підкреслити її важливість і значимість у світовій літературі важливі. Так само важливо і розуміти, що український читач тепер може взяти до рук українську сучасну книжку класика літератури та залюбки приділити їй свій час.

Ісабель Аленьє "Оповідки Єви Луки", видавництво Анетти Антоненко

Ісабель Альєнде ̶ визначна чилійська письменниця-романіст, сценаристка, акторка, журналістка. Книжка "Оповідки Еви Луни" ̶ це 23 історії кохання і зради, дружби і ворожнечі, честі та безчестя, об'єднані багатою уявою та дотепністю письменниці. При такому розкладі карт не можна назвати це жіночою книжкою, це радше універсальний ґрунтовний художній і майстерний підхід до всеохоплюючої жіночої душі і справ жіночих загалом. Ця книжка буде цікава в першу чергу поціновувачам Маркеса, Льйоси та Борхеса.

Ганна Артем'єва і Олена Рачова "58-ма. Невилучене", видавництво Vivat

Герої цієї книжки — люди, які пройшли крізь ГУЛАГ. Частину їх було засуджено за політичною 58-ю статтею ("Антирадянська агітація"), решта — охороняли їх у таборах. Під цією обкладинкою ці люди вперше разом — одне покоління, розділене колючим дротом, яке досі не відчуває одне одного.

Усім героям книги — від вісімдесяти до ста років, але розповідають вони про свою юність. Тому й книжка ця — не про страждання і страхіття таборів. Вона про покоління наших дідусів і бабусь, про їхні цінності, ідеалі та відносини з владою. Про кохання, дружбу й взаємодопомогу там, де все спрямоване на знищення. Про ненормальне, часто нестерпне, але все ж таки справжнє життя.

Говард Філіпс Лавкрафт "Том 1", видавництво Жупанського

Вихід першого тому історій Говарда Філіпса Лавкрафта, який не може не радувати своєю появою на українському ринку саме українською мовою. На Арсеналі ми вже зможемо освіжити у пам'яті невигадані історії про веселих та кмітливих Азатота, Ньярлатхотепа, Ліліт та інших функціонерів Химерного та Загадкового.

Раніше повідомлялося, що харківське видавництво "Фоліо" готує до Книжкового Арсеналу книжку, де будуть зібрані поезії Андрія Скрябіна Кузьменка. Також на "Книжковому Арсеналі" представлять нову книгу радянського та російського шахіста, тринадцятого чемпіона світу з шахів і політика Гаррі Каспарова "Зима наближається" (видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля").

Нагадаємо, VI міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" буде проходити з 20 по 24 квітня.

Цьогоріч "Книжковий Арсенал" презентує розширену міжнародну секцію ярмарку та сцену "Кафе Європа". Зокрема, вперше буде представлений колективний стенд німецьких видавництв та спеціальна програма у партнерстві з Франкфуртським книжковим ярмарком, за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Гете-Інституту в Україні.

У програмі фестивалю запланована участь відомих письменників, філософів, літературних діячів та митців з більш ніж 10 країн.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: новинки Книжкового Арсеналу, імідж України, Вплив, історії в'язнів ГУЛАГу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]