Чт, 2024-04-18, 07:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:05
Новому тренеру "Шахтаря" поставили мету - перемогти у Лізі чемпіонів. ВІДЕО
Інші останні Спортивні новини

  Новий головний тренер донецького "Шахтаря" Пауло Фонсека заявив, що відтепер буде підтримувати збірну України з футболу. Про це він сказав під час своєї першої прес-конференції як наставник "гірників", пише УНІАН.

"Якщо говорити про збірну України, то я дуже радий, що так багато футболістів "Шахтаря" присутні у ній. Хочу сказати, що у збірної України тепер є ще один фанат, я буду вболівати всім серцем за збірну України. Скажу чесно: так, я хотів би, щоб представники "Шахтаря" у збірній були зараз тут, це було б добре для команди. Але це непогано, що вони зараз перебувають у збірній, і окрім них у нас є хлопці, які готові замінити футболістів-збірників", - заявив Фонсека.

Донецький "Шахтар" не планує вести активну діяльність на трансферному ринку під час літнього міжсезоння, сказав Паулу Фонсека.

"Я дуже задоволений складом команди. Але кожного гравця потрібно буде проаналізувати. На це у нас буде час під час зборів. Після нього ми визначимо, чи потрібно посилення. На даний момент я повністю задоволений гравцями. Нічого радикально міняти не потрібно", - заявив Фонсека.

Він також додав, що сподівається, що ніхто з футболістів не покине "Шахтар".

"Я сподіваюся, що жоден гравець не буде йти від нас. Ми постараємося подивитися на кожного з них, подумати і тоді вже приймати якісь важливі рішення. Також варто звернути увагу на молодих українських гравців, які показують відмінний футбол, можуть вирости і стати топ-гравцями. Я думаю, що "Шахтар" зробив у цьому плані чудову роботу", - сказав Фонсека.

Крім того, наставник "Шахтаря" додав, що у нього зараз немає можливості запросити в клуб півзахисника Жозуе, який грав у тренера в командах "Пакош до Феррейра", "Порту" і "Брага".

"Жозуе? Навіть у світі футболу кажуть, що він є моїм футбольним сином. Але поки що у нас немає можливості його запросити", - сказав Фонсека.

При цьому генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін повідомив, що на перший збір "гірників" відправиться близько 70 відсотків гравців клубу, які раніше виступали в оренді в інших командах.

Нагадаємо, португалець Фонсека очолив "Шахтар" на два роки.

Палкін: фінальна мета "Шахтаря" - виграти Лігу чемпіонів

Головною турнірною метою донецького "Шахтаря" у найближчі роки є перемога в Лізі чемпіонів, заявив Сергій Палкін.

"Щодо нашої мети, все дуже просто. Ми повинні виграти все в Україні - чемпіонат, кубок, суперкубок. Ми регулярно повинні виступати в груповому етапі Ліги чемпіонів і виходити якомога далі. Тому що наша фінальна мета - виграти Лігу чемпіонів, а якщо ми не будемо щороку грати в цьому турнірі, природно, цієї мети ми не досягнемо", - заявив Палкін.

"Шахтар" у наступному сезоні знову буде проводити єврокубкові матчі у Львові, повідомив Палкін.

"Всі єврокубкові матчі ми будемо грати у Львові. Крім того, ми неодноразово заявляли, що матчі чемпіонату України хочемо грати в якомога більшій кількості міст. Єдине - з часом у нас з'являються проблеми технічного характеру: чи в місті немає аеропорту, або газон невідповідний, стадіон у поганому стані", - пояснив Палкін.

Керівник клубу також підкреслив, що клуб хотів би грати домашні матчі в Маріуполі Донецької області, але поки що це неможливо у зв'язку з проблемами логістики.

"Маріуполь? Він міг би увійти в список міст, де грає команда, але не думаю, що туди зможуть прилетіти багато команд. Єдиний логістичний шлях туди дістатися - летіти в Запоріжжя, а потім ще кілька годин їхати в автобусі. Я не думаю, що наші деякі гранди поїдуть грати в Маріуполь. Хоча для нас це не буде проблемою", - вважає Палкін.

Зазначимо, що раніше голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський висловлював бажання, щоб "гірники" проводили домашні матчі в Маріуполі.

Нагадаємо, раніше найкращим результатом "Шахтаря" в Лізі чемпіонів був вихід у чвертьфінал турніру в 2012 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: перемога у Лізі чемпіонів, мета, новий тренер Шахтаря | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]