Пт, 2024-04-19, 20:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:17
Нову коаліцію формують БПП, "Народний фронт" і "Батьківщина". ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко повідомив , що нову коаліцію формують фракції БПП, "Народний фронт" і "Батьківщина". Про це він повідомив ж після зустрічі голів фракцій і груп парламенту з президентом України Петром Порошенком, передає УНІАН.

"На завтра (29 березня - ред.) домовилися про те, що на 12 годину збирають збори нової коаліції. Формують коаліцію "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" і "Батьківщина", - сказав депутат. Водночас, оскільки пропозиції фракції Радикальної партії не враховано, то вони залишаються в опозиції.

"Так, БПП, "Народний фронт" і "Батьківщина", - зазначив Ляшко, - формують коаліцію, підписуються під кандидатурою Гройсмана на посаду прем’єр-міністра, і якщо домовляться вони, то склад уряду, очевидно, завтра після обіду і буде це проголосовано".

Своєю чергою, лідер фракції "Народного фронту" Максим Бурбак, також повідомив, що завтра проводяться установчі збори коаліції, де зголосилися фракції БПП, "Народний фронт" і "Батьківщина".

"Для того, щоб усе ж сформувати коаліцію і починати працювати щодо кандидатури на прем’єр-міністра, членів Кабміну та програми дій майбутнього уряду", - сказав він.

На питання чи: вже завтра парламент може проголосувати за призначення голови ВР Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра, Бурбак зауважив, що завтра головним голосуванням є задоволення відставки генпрокурора.

На уточнення: чи вже після зборів парламент може проголосувати за Гройсмана, депутат наголосив, що спершу необхідно узгодити коаліційну угоду, підписатися під нею і розробляти програму дій уряду.

"Якщо встигнуть, то будь ласка, може бути", - додав Бурбак.

Він також зауважив, що був приємно вражений тим, що лідер "Батьківщина" Юлія Тимошенко підтвердила, що її фракція "готова підписатися під діючою коаліційною угодою, тобто плану дій коаліції, що і передбачає продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом".

У свою чергу, фракція "Самопоміч" не планує входити до парламентської більшості. Про це після зустрічі президента з головами фракцій та прем'єр-міністром заявив лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає "Українська Правда".

"Я ще раз чітко сформулював президенту України і головам фракцій, що у зв'язку з тим, що ніхто не збирається говорити про серйозні реформи в Україні, зокрема про закон про пропорційні вибори та відкриті списки, ніхто сьогодні не збирається говорити, що треба вибрати нових ЦВК і генерального прокурора, ми не бачимо можливості повернутися в коаліцію взагалі", - зазначив Березюк.

Він також наголосив, що допоки умови фракції не будуть виконані, "Самопоміч" не погодиться розглядати кандидатів на посаду прем'єр-міністра.

Зазначимо, раніше фракція "Блок Петра Порошенка" на засіданні підтримала кандидатуру голови Верховної Ради Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра.

"Так, підтримали кандидатуру Гройсмана", - сказав народний депутат Олег Барна після засідання фракції БПП 28 березня.

Олег Ляшко наголосив, що його фракція увійде до складу коаліції, якщо її програмою дій стане зміна соціально-економічної політики. Депутат зауважив, що сьогодні представники фракції працювали над розробкою коаліційної угоди і запропонували "інструменти й механізми, які дадуть радикально вирішити проблеми безробіття, радикальне підвищення заробітних плат і пенсій, радикальні зміни соціально-економічної політики".

Лідерка фракції Батьківщина" Юлія Тимошенко під час виступу на Погоджувальній раді Тимошенко ще раз наголосила, що її фракція не претендує на посади в уряді. Також вона вкотре перерахувала низку умов, після гарантії виконання яких фракція готова увійти до нової коаліції, зокрема йдеться про мораторій на продаж сільськогосподарських земель, про зниження тарифів на комунальні послуги, про підтримку аграріїв. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: Народний фронт і Батьківщина, БПП, нова коаліція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]