Пт, 2024-04-19, 17:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:40
Нову партію відремонтованих танків Т-64Б отримала армія
Інші останні Новини України

Укроборонпром передав Міністерству оборони України нову партію відремонтованих танків Т-64Б. Техніка прибула на завод безпосередньо із зони бойових дій на сході країни. Про це повідомляє прес-служба держпідприємства.

Згідно з повідомленням, фахівці державного підприємства "Харківський бронетанковий завод", що входить до складу Укроборонпрому, відновили бойові властивості машин, зокрема були відновлені системи управління вогнем і динамічний захист, проведено технічне обслуговування танків.

Всі танки пройшли випробування після проведення ремонту і були відвантажені замовникові. Техніка буде спрямована в зону проведення АТО.

Нагадаємо, за наказом президента України Петра Порошенка підприємства оборонно-промислового комплексу перейшли на цілодобовий режим роботи.

Довідка

Т-64 - сімейство основних бойових танків третього покоління, що випускалися серійно в СРСР з 1963 по 1987 рік. За цей час було створено близько трьох десятків різних модифікацій танка. Роботи над створенням нового танку розпочались в Харкові в 1951 році. Перша модифікація - "середній танк Т-64" була прийнята на озброєння в січні 1967 року, модифікація Т-64А стала першим основним бойовим танком Радянського Союзу.

Конструкція Т-64 увібрала в себе найновіші розробки того часу, завдяки чому танк з вагою середнього отримав вогневу потужність важкого. Тут вперше була використана композитна броня, стереоскопічний далекомір, опозитний дизельний двигун, гладкоствольна гармата здатна вести вогонь керованими реактивними снарядами, вперше для гармати великого калібру, встановленій на танк традиційного компонування, був створений автомат заряджання, завдяки якому екіпаж скоротився до трьох осіб. Окремі елементи конструкції та принципи компонування були потім використані в танках Т-72, Т-80 та Т-84.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 914 | Додав: admin | Теги: отримала армія, відремонтовані танки Т-64Б | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]