Чт, 2024-03-28, 12:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:41
Новые правила выдачи лекарств внедрят в Украине
Інші останні Медичні новини

В Украине внедрят новые правила выдачи лекарств

Для каждого препарата будет подобрано оптимальный и удобный путь "доставки" к пациенту.

Несколько недель назад Кабмин принял новую концепцию реформирования закупки лекарств и медицинских изделий.

Об этом сообщила и.о. министра здравоохранения Ульяна Супрун на своей странице в Facebook.

Министерство здравоохранения расширило список препаратов, которые входят в программу "Доступные лекарства". Сейчас в него входит 261 наименование от 43 производителей.

Уляна Супрун

З того часу, як міжнародні організації закуповують життєво важливі ліки для наших громадян, вдалося направити в рази більше препаратів до медзакладів.

Наприклад, пацієнти з раком крові вперше на 100% забезпечені препаратом Іматиніб. А пацієнти з гострим інфарктом міокарда, які потрапляють в лікарні в кареті екстреної меддопомоги і яким негайно необхідно поставити стент, сьогодні на 100% забезпечені стентами.

Це вдається робити не лише завдяки відсутності корупції в міжнародних організаціях. Вони також мають величезну експертизу у своїй роботі. Час Україні перейняти цей досвід ⚡

Кілька тижнів тому уряд ухвалив нову концепцію реформування закупівлі ліків і медвиробів, над якою наша команда працювала останній рік. Для кожного препарату буде підібрано найоптимальніший і зручний шлях "доставки" до пацієнта:

➡ отримання ліків безоплатно в аптеці за рецептом лікаря (як вже працює програма “Доступні ліки” - http://moz.gov.ua/dostupni-liki)

➡ включення ліків та медвиробів у вартість послуги — під час операції не треба буде нічого додатково купувати (як вже працює програма безоплатного стентування - https://goo.gl/QZe2nB)

➡ електронний каталог — за яким зручно та швидко лікарня обиратиме потрібний препарат за найдешевшою ціною та укладати угоду з постачальником. Він матиме вигляд онлайн-магазину у системі ProZorro.

➡ нова агенція закупівель — вона займатиметься закупівлею стратегічних ліків за кошти держбюджету (вакцини, інфекційні захворювання, наприклад, СНІД чи туберкульоз), а також патентованих дороговартісних ліків. На цьому зупинюся детальніше.

Нова агенція має перейняти найкращий досвід міжнародних партнерів. Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало нове державне підприємство “Медичні закупівлі України”, яке з часом отримає статус централізованої закупівельної агенції.

Агенція збиратиме замовлення з лікарень про необхідну кількість препаратів і вести перемовини з виробниками про гуртову ціну.

Потім кожна лікарня платитиме виробнику напряму і отримуватиме свою частину замовлення. Тут у виграші всі – і лікарня, яка отримає нижчу ціну, і виробник, який матиме більше замовлення.

Держпідприємство виступатиме перемовником, але не отримуватиме грошей від лікарень – ті платитимуть напряму, що знизить можливість корупції.

Скажімо, з року в рік всі лікарні в Україні купують фізрозчин. Щоб щоразу не проводити довготривалу процедуру закупівлі, замовлення з усієї країни може бути об'єднане в рамкову угоду. Така угода може бути підписана на кілька років.

Шляхом більшого замовлення, лікарні отримають нижчі ціни та зможуть швидко дозамовляти необхідну кількість розчину без жодних додаткових бюрократичних процедур.

Детальніше про нову агенцію можна почитати на сайті: https://goo.gl/iQeP1G

А якщо ви дочитали цей пост до кінця — ви вже пройшли перший тест на зацікавленість у змінах в Україні! Тому для вас важлива інформація. Команда МОЗ України шукає професіоналів, які допоможуть кожному українцю гарантовано отримувати ліки, закуплені за його податки. Потрібні фахівці, разом із якими втілюватимемо нову концепцію в життя.

За цим посиланням вакансії: https://goo.gl/SJFnxx Заявки приймаються до 18:00 14 листопада.

 

Поэтому уже с 1 апреля 2019 года украинцы смогут получить медикаменты по программе "Доступные лекарства" в любой аптеке страны.

А еще часть лекарств можно будет получить по электронному рецепту, не предъявляя медицинскую карточку. Это касается препаратов трех категорий заболеваний: диабетом II типа, бронхиальная астма и проблемы сердечно–сосудистой системы.

Что изменится?

1. Получение лекарств бесплатно в аптеке по рецепту врача.

2. Включение лекарств и медизделий в стоимость услуги – во время операции не надо будет ничего дополнительно покупать.

3. Электронный каталог – по которым удобно и быстро больница будет выбирать нужный препарат по самой дешевой цене и заключать соглашение с поставщиком (будет выглядеть как онлайн-магазин в системе ProZorro).

4. Новое агентство закупок будет заниматься закупкой стратегических лекарств за средства госбюджета (вакцины, инфекционные заболевания, например, СПИД или туберкулез), а также патентованных дорогих лекарств.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: Украина, правила выдачи лекарств | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]