Пт, 2024-04-19, 04:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:50
Нуланд і Адміністрація президента обговорили стан Мінських угод
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Заступник Глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв та помічник Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд обговорили стан імплементації Мінських домовленостей. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Особлива увага була приділена питанням забезпечення виконання безпекових положень Мінських домовленостей, передусім забезпечення сталого та реального припинення вогню, виведення російських військ та техніки, припинення постачання російського озброєння та військ через тимчасово неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

Співрозмовники скоординували підходи щодо подальших кроків, спрямованих на досягнення сталого миру на Донбасі.

Костянтин Єлісєєв та Вікторія Нуланд підтвердили безальтернативність політико-дипломатичного шляху деокупації Донбасу та повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Нинішні візити помічника державного секретаря США Вікторії Нуланд до української і російської столиць відбуваються в продовження переговорів щодо просування повної імплементації Мінська. Про це зазначив речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

"США хочуть бачити повне виконання Мінських домовленостей якомога скоріше. Це сприятиме миру та безпеці в Україні, це буде добре для відносин між Росією і Україною, а також для відносин США і союзників з Росією, якщо ми зможемо просуватися в цьому питанні", - зазначив речник Держдепу.

Він нагадав, що Вікторія Нуланд вже відвідувала Київ у квітні, а Москву в травні, та провела зустрічі з високопоставленими представниками влади. Нинішні зустрічі, за словами Кірбі, проходять "у продовження попереднього спілкування", а також зусиль, спрямованих на повну імплементацію Мінських домовленостей.

"Ми вважаємо, що дуже важливо продовжувати переговори", - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

При цьому він вкотре нагадав слова президента США Барака Обами: "Якщо Мінські домовленості будуть реалізовані, санкції (проти РФ – ред.) можуть бути скасовані".

До зміни влади в США очікувати змін у мінському переговорному процесі не слід - Безсмертний

Найближчим часом Україна повинна зміцнювати власну обороноздатність і шукати регіональний союз, а до виборів в США очікувати змін у переговорному процесі щодо вирішення ситуації на Донбасі не варто. Про це в ефірі "112 Україна" заявив надзвичайний і повноважний посол Роман Безсмертний.

За його словами, найближчим часом Україна повинна зміцнювати власну обороноздатність і шукати регіонального союзу.

"Я можу розчарувати тих, хто чекає швидких рішень і дій. Але, до зміни адміністрації (США, - Ред.) очікувати сьогодні карколомних дій у мінському процесі, у процесі зміни площадок і конфігурацій годі. У цій ситуації треба утримати її і цю передишку використати для того, щоб зміцнювати свою обороноздатність, шукати регіонального союзу, нам треба шукати цього союзу для того, щоб ми сформували і сформатували свою функцію в європейській системі безпеки. Треба думати про механізми взаємодії з системою безпеки НАТО, тому що відповіді на це питання сьогодні немає, а воно має перейти в абсолютно конструктивне русло", - вважає Безсмертний.

Як повідомлялося, днями президент України Петро Порошенко анонсував на найближчий час зустріч глав держав Нормандського формату (Україна, Німеччина, Франція, РФ), на якій можуть обговорюватися питання деокупації Донбасу і звільнення заручників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: стан Мінських угод, Нуланд і Адміністрація президента | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]