Пт, 2024-04-19, 03:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:25
Нульове зростання ВВП у 2012 році та девальвацію до 10 гривень за долар у 2013 році очікують австрійські банкіри
Інші останні Економічні новини
Курс гривні в 2013 році може девальвувати до 10 грн/дол, тоді як на кінець поточного року його значення очікується на рівні 8,2 грн/дол, говориться в макроекономічному огляді Erste Group (Австрія), передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з дослідженням, очікувана девальвація в 2013 році дозволить обмежити імпорт і збільшити темпи зростання реального ВВП.

За оцінкою аналітиків Erste Group, зростання реального ВВП в 2013 році може прискоритися до 3% після нульової динаміки в 2012 році.

"Україна не побачить реальне зростання ВВП у 2012 році ... Ключовою проблемою є погіршення зовнішнього попиту. через спад обємів будівництва в Китаї. Сталеливарна промисловість, зокрема, знаходиться в занепаді через спад обсягів будівництва в Китаї", — відмічено в документі.

Експерти Erste Group прогнозують, що дефіцит поточного рахунку в 2012 році досягне 8,6% ВВП, збільшившись з 5,6% в 2011 році. При цьому в 2013 році очікується його профіцит у розмірі 1,1% ВВП.

Як повідомлялося, згідно з консенсус-прогнозом, підготовленим у листопаді в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України на підставі оцінок експертів з 15 державних та неурядових організацій, зростання ВВП в 2012 році складе 1%, а в 2013 році — 2,9%.

Утім, міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко не бачить необхідності переглядати макроекономічні показники, закладені в держбюджет країни на 2012 рік

При цьому, згідно з консенсус-прогнозом, курс гривні до долара на кінець поточного року становитиме 8,41 грн/дол, а на кінець наступного — до 8,81 грн/дол. Максимальні оцінки на поточний рік склали 8,8 грн/дол, на наступний — 9,5 грн/дол.

Вчора очільник НБУ Сергій Арбузов заявив, що нинішній курс гривні до долара, який зростав кілька днів поспіль, не межа, і незабаром гривня може продовжити зміцнюватися.

Зазначимо, що Національний банк відреагував на ослаблення гривні до долара заявою про готовність відмовитися від політики фіксованого курсу.

"Поступове підвищення гнучкості курсу національної валюти неминуче", - заявив тоді директор департаменту аналізу і прогнозування грошово-кредитного ринку НБУ Сергій Кораблін.

Учасники ринку кажуть, що запровадження гнучкого курсоутворення може посилити паніку у населення і призвести до спекуляцій, але в тривалій перспективі здатне зробити гривню більш стійкою валютою.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1034 | Додав: adminA | Теги: Австрійські банкіри, 10 гривень за долар у 2013 році | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]