Чт, 2024-04-25, 22:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Об'єктивною інформацією про ситуацію з націоналізованим "ПриватБанком" майже ніхто не володіє- Антон Геращенко
Інші останні Економічні новини

Нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко в інтерв'ю головному редакторові видання "ГОРДОН" Олесі Бацман припустив, що генеральний прокурор України міг їздити до Швейцарії до бізнесмена Ігоря Коломойського для вирішення проблем із націоналізованим "ПриватБанком".

Об'єктивною інформацією про ситуацію з націоналізованим "ПриватБанком" майже ніхто не володіє. Про це народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив у ефірі авторської програми головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман "Бацман LIVE" на каналі NewsOne.

"Я досі не знаю, як не знаєте її ні ви, ні наші співгромадяни, з тієї причини, що у нас немає об'єктивних аудиторів, які б сказали (і яким би повірили!), що правда, а що ні", – сказав він.

На думку нардепа, "ПриватБанк" необхідно було націоналізувати, тому що "без допомоги держави "ПриватБанк" до 1 січня цього року, найімовірніше, був би повним банкрутом".

"І мільйони людей, у яких там були вклади або просто картки, опинилися б біля розбитого корита. Держава врятувала "ПриватБанк", і ми як депутати Верховної Ради дали державну гарантію на 150 млрд грн. Оборонний бюджет України на рік – це 63 млрд грн. Тобто це два з половиною річні оборонні бюджети", – зазначив Геращенко.

Він погодився, що зустріч генерального прокурора України з колишнім акціонером "ПриватБанку" Ігорем Коломойським могла відбутися.

"Дуже просто: треба подивитися, чи продовжуються спроби протидії націоналізації "ПриватБанку", як це було в липні (до 1 липня було дано термін, щоб колишні власники своїми вкладами й активами гарантували часткове повернення коштів)... Але після поїздки Луценка (а я думаю, що Дмитро Гордон говорив правду) активна фаза протистояння припинилася, наскільки я бачу. Зазвичай це вирішують так: показують ті або інші документи, можливо, проекти кримінальних справ, після чого протиборчі сторони знаходять компроміс. Поки що українська політика ось така. Це неправильно, але так є", – заявив нардеп.

14 липня стало відомо, що екс-власник "ПриватБанку" Ігор Коломойський, а також пов'язані з ним компанії та особи подали в суд 85 позовів у зв'язку з націоналізацією банку.

Чотири позови Коломойського пов'язані з оскарженням процедури виведення "ПриватБанку" з ринку, два позови – з постановою уряду про входження держави в капітал фінустанови, один позов пов'язаний зі спробою розірвання поруки за кредитами рефінансування "ПриватБанку".

У 42 справах позивачі намагаються заперечити те, що вони є пов'язаними з банком особами. Зокрема, це позови від родини Ігоря та Григорія Суркісів, футбольного клубу "Динамо Київ" та "Акцент-Банку". У травні 2017 року сім'я Суркісів виграла позов проти НБУ, Фонду гарантування вкладів фізосіб і тимчасового адміністратора націоналізованого "ПриватБанку".

Ще 19 справ передано до суду з метою скасувати процедуру ball-in, за якої депозити великих вкладників ставали капіталом банку під час націоналізації.

За 17 позовами офшори і фізичні особи, визнані пов'язаними з "ПриватБанком", оскаржать припинення нарахування відсотків за депозитами.

Позови подали проти НБУ, Кабміну, Мінфіну та інших відомств.

15 липня журналіст Дмитро Гордон повідомив, що Луценко вирушив до Швейцарії на зустріч із Коломойським, якому висуває "томи жорсткого компромату".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: Приватбанк, Інформація, Антон Геращенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]