Пт, 2024-04-19, 12:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:13
Об'єднана опозиція подала в суд на Януковича за узурпацію влади
Інші останні Політичні новини
Об'єднана опозиція подає у Вищий спеціалізований суд позов проти президента Віктора Януковича за узурпацію влади.

Про це на прес-конференції 16 липня заявив лідер Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

"Якщо Вищий спецсуд відмовить у позові, то опозиціонери мають намір подати позов до Європейського суду з прав людини або в інші міжнародні суди", цитує "Українська правда".

"Ми хочемо відставити Януковича через імпічмент. Для цього потрібні вагомі юридичні підстави. Ми виклали в позові не політичні, а юридичні обвинувачення", - зазначив Яценюк.

Після прес-конференції також поширили текст заяви до Вищого адмінсуду України за позовом Яценюка до президента Януковича про визнання дій голови держави протиправними.

"Відповідно до статті 5-ї Конституції, ніхто не може узурпувати державну владу. Водночас, починаючи з 1 жовтня 2010 року, відповідач вчинив дії, які відповідно до Конституції не мав права вчиняти. З цього приводу можна зробити висновок, що в діях відповідача вбачаються факти узурпації влади в країні шляхом привласнення додаткових повноважень, на виконання яких він не уповноважувався українським народом", - йдеться в заяві Яценюка.

Також у позові прописано право третіх осіб вступити у справу як на боці позивача, так і відповідача.

Нагадаємо, 16 липня стартувала акція "Україна без Януковича". Яценюк зазначив, що до цієї акції зможе приєднатися кожен українець.

Про ідею подати позов на Януковича заговорили на початку липня. Тоді, під час акції Об'єднаної опозиції "України проти Януковича" планувався збір підписів за позов до суду проти президента Януковича.

Також у червні минулого року з позовом до суду звернувся Дмитро Ільченко, який звинуватив президента України в тому, що той не виконав своїх передвиборних обіцянок.

Тоді Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовився визнати протиправною бездіяльність Віктора Януковича через невиконання ним обіцянок, даних напередодні виборів глави держави 2010 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: суд на Януковича, об'єднана опозиція, узурпацію влади | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]