Чт, 2024-04-18, 11:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:20
Об'єднана опозиція спробує повалити Януковича
Інші останні Політичні новини

Об’єднана опозиція оприлюднила спільну Програму дій "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя".

Документ зачитав на форумі в Києві лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, однак його ще планується доопрацьовувати під час всенародного громадського обговорення, передає УНІАН.

Своєю метою об’єднана опозиція назвала виведення країни з кризи, забезпечення справедливого розподілу національного багатства, повернення України на шлях європейського розвитку, забезпечення людям гідних умов життя, підпорядкування влади громадянам.

Документ також передбачає усунення від влади Віктора Януковича, а натомість звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політв’язнів з в’язниць.

Загалом об’єднана опозиція визначила 7 першочергових завдань, які будуть вирішені після приходу опозиції до влади.

Замість Податкового кодексу нинішньої влади опозиція обіцяє ухвалити новий Кодекс економічного зростання, зменшивши кількість податків і їх ставки.

Це саме, додав він, стосується і пенсійної реформи. "Ми скасуємо Пенсійний кодекс. Ми відновимо пенсійну справедливість", - сказав Яценюк. За його словами, всі українці будуть переведені на загальну систему пенсійного забезпечення і чиновники не будуть отримувати якусь іншу привілейовану пенсію.

Планується також встановити реальний прожитковий мінімум, який забезпечить повноцінне життя, гідні зарплати і справедливі пенсії (збільшити пенсії одномоментно в середньому на 334 гривні), а також встановити однакові правила нарахування пенсій для всіх громадян.

"Мінімальна заробітна плата не буде нижчою за новий прожитковий мінімум, а протягом 5 років перевищить його удвічі", - планує опозиція.

Замість дорогого російського газу опозиція обіцяє дешеву українську енергію, збереження ГТС, а також пропонує, щоб підприємства, які контролюють олігархи, купували газ за свої, а не державні гроші.

Опозиція планує провести "антикорупційну люстрацію", покарати тих чиновників, витрати і майно яких не відповідатимуть задекларованим доходам.

Планується внести зміни до законодавства про судову владу, що зроблять її незалежною, створити реально працюючий суд присяжних, провести реформи прокуратури і правоохоронних органів.

"Ми звільнимо з тюрем Юлію Тимошенко, Юрія Луценко, усіх політичних в’язнів та противників режиму, засуджених за вигаданими "злочинами". Судді, прокурори, працівники міліції, усі посадовці, причетні до політичних переслідувань, будуть притягнуті до відповідальності", - сказано в програмі.

"Ми усунемо кримінально-олігархічний режим Януковича. Ми йдемо до Верховної Ради, щоб утворити в ній демократичну більшість. Ми вирвемо владу з рук антинародного режиму і повернемо Україну на європейський демократичний шлях розвитку", - обіцяє об’єднана опозиція.

"Ми надамо громадянам широкі можливості впливати на владу через референдуми. Запровадимо механізм висловлення недовіри президенту через референдум. Унормуємо процедуру імпічменту глави держави. Надамо виборцям можливість відкликати депутатів. Позбавимо недоторканності народних депутатів і суддів", - обіцяє опозиція.

Зазначимо, сьогодні вранці, 12 травня, на Михайлівській площі у Києві розпочався Форум об’єднаної опозиції. Роботу форуму відкрив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Зазначимо, що 23 квітня лідери "Батьківщини" Юлія Тимошенко і "Фронту Змін" Арсеній Яценюк заявили про об’єднання їхніх політичних сил і формування спільного списку на парламентських виборах. "Декларацію єдності", підписану Тимошенко і Яценюком, зачитав на прес-конференції 23 квітня заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов.

У "Батьківщині" заявляли, що МВС розіслало в регіони термінову вказівку вжити усіх можливих заходів для недопущення виїзду громадян на Форум Об’єднаної опозиції 12 травня у Києві.

"Перший національний" відмовився транслювати форум опозиції, яка хоче "усунути Януковича".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: повалити Януковича, об'єднана опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]