Чт, 2024-04-25, 14:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:09
Обама і Клінтон по ТБ вибачилися за антиісламський фільм. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Телеканали в Пакистані на правах реклами транслюють заяви президента США Барака Обами і держсекретаря Гілларі Клінтон із засудженням знятого в Америці антиісламського фільму. Влада США витратили 70 тисяч доларів на трансляцію цього 30-секундного кліпу, повідомляє BBC-Russian.

У показаних по пакистанському телебаченню заявах підкреслюється позиція, сформульована владою США на самому початку кризи - а саме, що "огидний" фільм не був створений за замовленням американського уряду, і що для актів насильства немає ніяких виправдань.

Відеоролик супроводжується написом "на правах реклами" і закінчується печаткою американського посольства в Ісламабаді.

Представник Держдепартаменту США Вікторія Нуланд підтвердила, що уряд США витратив 70 тисяч доларів на трансляцію цього 30-секундного кліпу на семи пакистанських телеканалах. За її словами, посольство США в Ісламабаді виступило з такою ініціативою, так як заяви американських лідерів не доходили до жителів Пакистану.

Як сказала Вікторія Нуланд, коли фільм "Невинність мусульман" з'явився в інтернеті, в багатьох країнах, "в тому числі і в Пакистані, йшли дебати, чи представляє цей фільм точку зору уряду США". Вона додала, що трансляція подібної реклами є кращим способом досягти 90 мільйонів пакистанців.

Викладені в інтернет фрагменти фільму "Невинність мусульман", продубльовані на арабській мові, викликали масові протести в ісламському світі. У деяких країнах демонстрації вилилися в масові безлади і насильство.

Під час нападу на американське консульство в лівійському місті Бенгазі були вбиті четверо громадян США, в тому числі посол Кріс Стівенс.

У четвер, 20 вересня, армія і поліція Пакистану, за допомогою сльозогінного газу і вогнепальної зброї стримували багатотисячну юрбу, що зібралася біля будівлі американського посольства в Ісламабаді.

Деякі з мітингувальників стверджували, що не покинуть дипломатичний район доти, поки посольство США не буде підпалено. Протестуючі спалили опудало президента Обами і закидали поліцію камінням.

Держдепартамент США попередив американських громадян їздити до Пакистану лише у випадках крайньої необхідності.

Раніше повідомлялося, що уряд США заперечує причетність до появи скандального фільму.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: антиісламський фільм, Обама і Клінтон, ТБ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]