Чт, 2024-03-28, 15:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
Обама пояснив, яким він бачить вихід з кризи в Україні
Інші останні Надзвичайні новини
Президент США Барак Обама під час Інтернет-конференції висловив свою думку щодо прагнення українського народу у визначенні власної долі, геополітичного вибору України, а також необхідності досягнення компромісу у справах управління країною при залученні всіх сил, включаючи опозицію, передає Голос Америки.

Коментуючи питання щодо ситуації в Україні, Обама зазначив, що США ведуть активний діалог з опозицією і урядом.

"Ми переконані, що, по-перше, правила, що обмежують протести і свободу слова, зрештою, є контрпродуктивними, і ми виступаємо проти цього", - заявив Обама.

"По-друге. Належить реструктуризувати уряд України у такий спосіб, який у підготовці до демократичного процесу, який створить більш легітимний і єдиний уряд. Це буде непросто, але ми намагаємося допомагати в переговорах на шляху до цієї мети", - додав президент США.

"Третє. У довгостроковій перспективі частина того, що відбувається є проявом того, що українці, очевидно, дивляться на Європу і Захід, як партнерів у переході до більш вільної економіки на основі вільного ринку. Очевидно, вони мають сильні історичні зв'язки з Росією і значні комерційні відносини з Росією, і ними не треба жертвувати", - заявив Обама.

На його думку, "чого українці не хочуть - і ми бачимо підтвердження цьому на вулицях - так це щоб за закритими дверима було поставлено хрест на їх прагненні до більш вільного суспільства, інтегрованого до Європи".

"Ми вже бачили подібне в світі. Державам тепер важко діяти за старими правилами, які не враховують реальні надії звичайних людей", - додав він.

"Коли є інтернет, смартфони, Google технології та інформація, люди хочуть брати участь у визначенні власної долі. Тепер не можна обмежувати інформацію так як раніше. Сподіваюся, що влада України визнає це і все вирішиться мирно", - зазначив президент США.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров під час конференції у Мюнхені у суботу, 1 лютого, назвав "контрпродуктивними" твердження про те, що Україна стоїть перед вибором між відносинами з Росією і відносинами з усім іншим світом.

Як заявив Лавров, "зараз потрібно поменше гасел, побільше турботи про результат тих зусиль, які робить українське керівництво, для того, щоб перевести ситуацію в мирне русло".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: обама, вихід з кризи в Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]