Пт, 2024-04-19, 12:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:20
Обговорили розміщення на окупованих територіях Донбасу поліцейської місії ОБСЄ Порошенко і Байден
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом відзначили важливість розміщення на окупованих територіях збройної поліцейської місії ОБСЄ, повідомляється на офіційному сайті глави української держави в п'ятницю, 13 травня.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі і наслідки міністерських переговорів у Нормандські форматі. Петро Порошенко наголосив на пріоритетності створення безпекових передумов для подальшого просування політичного врегулювання ситуації на Донбасі, що є наслідком російської агресії", - йдеться в повідомленні.

Порошенко і Байден також скоординували підходи щодо подальшого консолідованого міжнародного, зокрема санкційного, тиску на РФ під час саміту "Великої сімки" в Японії 26-27 травня задля досягнення реальної деескалації ситуації на Донбасі.

Рішення про розміщення збройної місії на Донбасі має ухвалюватися всіма країнами ОБСЄ - Хуг

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі Александр Хуг заявляє, що рішення про можливе розміщення озброєної місії на Донбасі має ухвалюватися консенсусом усіма країнами-членами ОБСЄ у Відні на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

Про це Хуг сказав сьогодні, 13 травня, на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

Зокрема, говорячи про можливість розміщення іншої місії на Донбасі, Хуг заявив, що "це питання, на яке країни-учасниці ОБСЄ повинні дати відповідь".

"Будь-яке таке рішення вимагає консенсусу серед усіх 57 країн-членів ОБСЄ", - заявив Хуг.

У цьому зв`язку він підкреслив, що місія ОБСЄ є неозброєною цивільною місією спостерігачів.

Нагадаємо, 15 квітня президент України Петро Порошенко, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд скоординували позиції щодо перспектив запровадження поліційної місії ОБСЄ на Донбас.

22 квітня президент України Петро Порошенко заявив, що сподівається на розгортання збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі вже найближчим часом.

27 квітня прес-секретар Міністерства закордонних справ ФРН Мартін Шефер заявив, що головуюча в Організації з безпеки і співробітництва в Європі Федеративна Республіка Німеччини попросила секретаріат ОБСЄ розробити варіанти для поліпшення безпеки під час можливих місцевих виборів на окупованій частині Донбасу, але про створення збройної місії поки що не йдеться.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: окупований Донбас, поліцейська місія ОБСЄ, Порошенко і Байден | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]