Пт, 2024-03-29, 11:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:15
Обговорили сценарій тиску на РФ Порошенко і Меркель
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Президент України Петро Порошенко повідомив, що обговорив із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель сценарій чинення тиску на Російську Федерацію з метою виконання нею мінських угод.

"Значна частина часу була присвячена координуванню дій щодо імплементації мінських угод. Констатовано, що РФ не виконує Мінських угод і нам потрібно розробити сценарій, який би мотивував Росію сісти за стіл переговорів і виконати те, що вона обіцяла, передусім щодо компонента безпеки", - сказав П.Порошенко в суботу ввечері в Берліні.

За словами президента, потрібно зробити все, щоб відновити мир на українській землі, щоб закінчилася окупація і в цьому в України є цілковита підтримка з боку Німеччини.

"Крім того, ми домовилися, що якщо Мінські домовленості не виконуватимуться, то з високою ймовірністю санкції Євросоюзу будуть продовжені. Дуже важливо, що ця зустріч відбулася напередодні саміту "Великої сімки", де на Сицилії питання України буде високо стояти на порядку денному і це питання буде також присутнє на зустрічі Великої двадцятки", - сказав П.Порошенко.

Також сторони обговорили питання двостороннього співробітництва з Німеччиною, зокрема щодо допомоги Донецькій і Луганській областям.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 699 | Додав: adminA | Теги: Порошенко і Меркель, сценарій тиску, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]