Пт, 2024-03-29, 10:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:59
Обговорити ситуацію в Україні та шляхи її розвитку - Гузар скликає Національний круглий стіл
Інші останні Політичні новини

Учасники ініціативи "Першого грудня" скликають 5 квітня Національний круглий стіл для обговорення ситуації в Україні та шляхів її розвитку.

Про це на прес-конференції у четвер заявив колишній глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Любомир Гузар, повідомляє УНІАН.

В ініціативі, до якої входить Гузар, наголосили, що Національний круглий стіл – це один із перших кроків з формування "нового порядку денного країни".

Передбачається, що участь у заході візьмуть знакові постаті з різних суспільних сфер, "щоб спільно шукати відповіді на виклики сьогодення та формулювати практичні суспільні завдання".

Національний круглий стіл, на їхню думку, має стати новим суспільним інститутом вираження суверенної волі громадянського суспільства.

Гузар нагадав, що 1 грудня 2011 року предстоятелі трьох церков: Української православної церкви Київського патріархату, Української православної церкви Московського патріархату та Української греко-католицької церкви у своєму зверненні до громадськості та інтелігенції виступили з ініціативою провести такий круглий стіл.

"Ми відповіли на заклик предстоятелів церков і хочемо, щоб ця ініціатива поширилась серед людей, які будуть активно брати участь в тому, щоб країна, яка пішла іншим шляхом, стала на правильний шлях, на шлях добра", - сказав Гузар.

Він наголосив, що ініціатори Національного круглого столу хочуть виправити "напрямок нашої ходи", і це вони вважають головним завданням.

Гузар підкреслив, що ініціатори заходу не хочуть створювати якусь організацію, а мають намір провести ґрунтовну розмову, висновки з якої були б втілені в життя.

"Це не має бути якийсь дискусійний клуб. Наше бажання - щоб те, що ми обговоримо, втілювалося в життя", - сказав Гузар.

Він зауважив, що сьогодні людей необхідно "пробуджувати і кликати їх до добра".

"І це ми вважаємо нашим першим і головним завданням", - наголосив колишній глава УГКЦ.

У свою чергу письменник Іван Дзюба підкреслив, що організаторам хочеться, аби Національний круглий стіл відбувався "в певному річищі, щоб не було хаосу", аби на ньому прозвучало якнайбільше цікавих, важливих думок.

Він сподівається, що за результатами дискусії врешті-решт вдасться виробити спільні підходи і знайти правильні рішення щодо ситуації в Україні.

За словами Дзюби, також хотілося б, аби цей захід не мав політичного забарвлення.

Нагадаємо, раніше Любомир Гузар висловив думку, що переслідування опозиційних політиків переконує людей, що справедливості не існує. При цьому Гузар зазначив, що у суспільстві зростає невдоволення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: Гузар скликає Національний круглий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]