Пт, 2024-03-29, 15:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:46
Обговорять агресію РФ у Керченській протоці глави МЗС країн НАТО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глави МЗС країн НАТО обговорять агресію РФ у Керченській протоці

Агресія Росії проти українських кораблів в Азовсько-Керченській акваторії буде одним із провідних питань порядку денного сьогоднішньої зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Міністри закордонних справ НАТО на зустрічі в Брюсселі 4 грудня надішлють Росії чіткий заклик не використовувати анексію Криму та нелегальну побудову Керченського мосту для того, щоб не пускати кораблі українського флоту до Азовського моря", - заявив він напередодні засідання.

"Всі союзники надають сильну практичну та політичну підтримку. Україна не член НАТО, але ми підтримуємо її суверенітет та територіальну цілісність. Ми закликаємо Росію звільнити затриманих моряків і кораблі. Союзники допомагатимуть і надалі модернізувати українські збройні сили", - сказав Столтенберг сьогодні під час підходу до журналістів.

США вже повідомили, що розраховують на сьогоднішній зустрічі розробити єдину відповідь альянсу на інцидент в Керченській протоці.

Сьогодні у другій половині дня в штаб-квартирі Альянсу також відбудеться засідання Комісії НАТО-Грузія-Україна, на якій детально обговорять ситуацію в Чорному та Азовському морях.

Українську делегацію очолюватиме глава МЗС Павло Клімкін. Угорщина цього разу не блокувала участь українського міністра.

Україна має намір запропонувати необхідність військово-морського патрулювання в Чорноморському регіоні.

Нагадаємо, Петро Порошенко в інтерв'ю німецькій газеті Bild заявив, що країни НАТО повинні надіслати кілька кораблів у Азовське море, щоб допомогти Україні і гарантувати безпеку.

У НАТО у відповідь заявили, що їхня присутність у Чорному морі є досить значною.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: Керченська протока, глави МЗС країн НАТО, агресія РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]