Вт, 2024-04-16, 15:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:55
Обговорювати незалежність курдів після референдуму Ірак відмовляється
Інші останні Новини світу

Іракський уряд виключає переговори про можливе відокремлення курдських частин північного Іраку, після того, як референдум продемонстрував рішучу підтримку незалежності.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми не готові обговорювати або вести діалог щодо результатів референдуму, оскільки він є неконституційним", - заявив прем'єр-міністр Іраку Гайдер аль-Абаді у своїй промові в понеділок увечері.

Напередодні іракський парламент схвалив резолюцію з вимогою ввести війська на спірні райони на півночі країни, що перебувають під контролем курдів з 2003 року.

За даними місцевого телеканалу Rudaw в Іракському Курдистані, початкові результати голосування свідчать про те, що 72 відсотки виборців взяли участь у голосуванні, й переважна більшість, можливо, що понад 90 відсотків, сказали "так" незалежності.

Остаточні результати очікуються до середи.

Раніше повідомлялося, що уряд Сирії готовий до переговорів із курдами щодо створення автономії.

Нагадаємо, 25 вересня у курдський автономії Іраку пройшов референдум про підтримку незалежності. Референдум не було визнано ані центральним урядом Іраку, ані іншими країнами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: незалежність курдів, референдум, Ірак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]