Ср, 2024-04-24, 08:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:29
Обіцяє не витягувати опозицію з зали засідань силоміць влада Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Правляча партія "Право і Справедливість" (PiS) не перешкоджатиме опозиційним силам продовжувати блокаду трибуни і президії в залі засідань Сейму. У цьому випадку коаліція в січні проводитиме засідання у колонному залі. Про це повідомив глава МВС Польщі, член PiS Маріуш Блащак, інформує "Укрінформ".

"Ні, ми не будемо витягувати (силоміць - ред.) депутатів. Якщо вони не поступляться, то в подальшому засідання відбуватимуться у колонній залі, де вони відбувалися в останню п'ятницю, а раніше багаторазово - в серпні 2010 року",- заявив Блащак.

Протест опозиції і блокування трибуни триває з минулої п'ятниці, 16 грудня. У залі засідань постійно перебувають кілька десятків депутатів від опозиційної партії "Громадянська платформа" (РО), а також партії "Cучасна" (.N). Вони планують заблокувати трибуну і президію Сейму 11 січня, коли має розпочатися нове засідання Сейму РП. Опозиція, ймовірно, бойкотуватиме також розгляд Сенатом країни бюджету на 2017 рік.

Опозиційні сили парламенту Польщі блокують залу засідань Сейму, протестуючи проти засідання коаліції в колонній залі минулої п'ятниці. За твердженням опозиційних партій, провладні сили за підтримки кількох депутатів від руху Kukiz'15, провели засідання без належного кворуму і з порушенням інших процедур регламенту. Натомість влада відкидає звинувачення, наголошуючи, що усі голосування, включаючи за закон про бюджет на 2017 рік, було проведено з врахуванням усіх необхідних процедур.

Протест опозиційних сил розпочався з планів влади обмежити пересування журналістів у будинку парламенту країни. Це викликало протести опозиції та журналістської спільноти країни, а також вилилося у вуличні протести - блокування парламенту громадськими активістами, зокрема діячами Комітету захисту демократії (KOD) та проведенням акцій протесту у Варшаві та кількох інших містах країни. Згодом представники влади інформували, що не хотіли обмежувати діяльність ЗМІ у парламенті і поки що відмовилися від своїх останніх намірів.

Підтримка влади у Польщі зросла на тлі протестів опозиції - ЗМІ

Останні протести польської опозиції призвели до того, що підтримка нинішньої польської влади серед населення збільшилася. Про це пише Wpolityce з посиланням на дані соціологічного опитування.

Опитування показало, що за урядову партію "Право і Справедливість" наразі готові проголосувати 35% опитаних. Такий показник на 5% більший у порівнянні з останнім дослідженням, проведеним у жовтні цього року.

На другому місці електоральних уподобань поляків опинилася Nowoczesna ("Сучасна"), за яку проголосували б 24% опитаних – ця політична сила показала зростання рейтингу на 2%, а на третьому місці опинилася опозиційна "Громадянська Платформа" з підтримкою 15 відсотків – зменшення рейтингу на 1%.

За останнім опитування, до Сейму мають шанси пройти Kukiz'15 з підтримкою в 6% – зниження на 2% і Польська селянська партія, за яку проголосували б 5% опитаних – збільшення на 3%.

Опитування було проведене компанією Millward Brown SA на замовлення видання Fakty, телеканалів TVN і TVN24.

Дослідження проводилося 21-22 грудня, тобто вже після всіх демонстративних дій опозиційних угруповань і Комітету захисту демократії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: влада Польщі, опозиція, зал засідань | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]